Modernizovaná Škoda Octavia príde už čoskoro. Automobilka na ňu začína lákať svojich zákazníkov

Nová Škoda Octavia príde už čoskoro. Prinesie miernu zmenu dizajnu a overené technológie.

Zmeny sa dočká aj prevedenie loga na kapote.
Škoda na novú Octaviu už oficiálne začína lákať.
Vydané  Text: 

Na záver roka 2023 sme sa z úst šéfa automobilky Volkswagen, Thomasa Schäfera, dozvedeli, že príchod upraveného Volkswagenu Golf je už na spadnutie. Teraz, po pár týždňoch od ohlásenia pôvodnej správy, sa o slovo prihlásila aj česká Škoda. Tá totiž oficiálne začína s kampaňou na novú Octaviu. Nová Škoda Octavia sa dokonca už objavila na prvej oficiálnej fotografii.

Nová grafika svetiel bez kontroverzií

Auto je na nej samozrejme ešte pod pomyselnou zelenou plachtou. Avšak už teraz je zrejmé, že sa dočkáme menej radikálnej zmeny vzhľadu, ako to bolo v prípade tretej generácie Škoda Octavia. Vtedajšia modernizácia totiž prišla s pomerne kontroverzným rozdelením predných svetlometov na štyri segmenty, čo si v tej dobe vyslúžilo rozporuplné reakcie. Aktuálna fotografia, ktorú automobilka zverejnila na svojich sociálnych sieťach FacebookInstagramX (Twitter) však tiež spolieha na zmenu grafiky predných svetiel.

Tá spočíva v prepracovaní podpisu denného svietenia, ktoré je po novom vedené na hornej strane svetlometov. Zároveň došlo k zavedeniu pomyselného zubu zasahujúceho do vrchnej časti predného nárazníku. Z fotografie, ktorú automobilka zverejnila sa mnoho informácií nedozvedáme. Čo je však jasne viditeľné je, že nová Škoda Octavia dostane podsvietené predné logo. Podobný prvok pritom už pred časom priniesla štúdia Škoda Vision iV.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Overené technológie

Z hľadiska technológií zatiaľ nemáme bližšie informácie. Avšak dá sa očakávať, že ponuka motorizácií bude opäť spoliehať na osvedčenú klasiku v podobe benzínových a naftových motorov. Novinkou by mohol byť prepracovaný plug-in hybridný systém predstavený spolu s novým Volkswagen Passat a Tiguan.

Súčasná generácia Škoda Octavia prišla na trh už v roku 2019 a priniesla množstvo nových technológií. Príchod modernizácie 4. generácie českého bestselleru zároveň predpovedá koniec éry spaľovacích motorov pod kapotou tohto modelu. Či sa Octavia s klasickými motormi objaví aj v piatej generácii, je zatiaľ nejasné. Avšak ak zoberieme do úvahy tvrdenia zástupcov koncernu Volkswagen, že 9. generácia Golfu príde už len v elektrickej verzii, môžeme z toho usúdiť, že podobná osud čaká aj Octaviu.

Žihadlo, ktoré nebodá / Minitest Škoda Octavia RS 2.0 TSI s kalkuláciou financovania





Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.