AKTUÁLNE: Pripravte sa na zvýšené množstvo policajných kontrol. Polícia sa zameria hlavne na túto vec

Polícia si v týchto dňoch posvieti aj na menej frekventované úseky.

Zameria sa najmä na kontrolu alkoholu za volantom.
Vzorní vodiči navyše dostanú odmenu.
Vydané  Text: 

Slovenskí vodiči by sa v týchto dňoch mali pripraviť na zvýšené množstvo policajných kontrol. Dopravná polícia podľa informácií TASR zintenzívni monitorovanie vodičov z hľadiska prítomnosti alkoholu za volantom. Prísnejší režim sa dotkne aj menej frekventovaných úsekov verených komunikácií. Celá policajná akcia s názvom „Buď rozumný“  vznikla ešte v máji tohto roku spoločne so Slovenským združením výrobcov piva a sladu (SZVPS). Jej cieľom je upozorniť na problematiku alkoholu za volantom.

Počasie ako príčina dopravných nehôd

Tomáš Vrábel z odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru upozorňuje: „Jesenné sychravé a hmlisté počasie je samo o sebe náročné na pozornosť a reflexy vodičov. Najmä na cestách nižšej triedy sa neraz vodiči spoliehajú, že tu nestretnú príslušníkov dopravnej polície. Naše hliadky sa nachádzajú aj v týchto oblastiach a počas najbližších dní sa tu špeciálne zameriame na kontrolu vodičov po celom Slovensku aj v súvislosti so Sviatkom všetkých svätých a Pamiatkou zosnulých.

Vodiči, pripravte sa na novú generáciu alkotesterov. Polícia už objednala 800 kusov, každý po 1660 eur

Polícia bude k previnilcom v dňoch od 23.10.2023 do 29.10.2023 pristupovať nekompromisne. Vrábel navyše zdôrazňuje, že alkohol za volant nepatrí v akomkoľvek období roka a v akomkoľvek počasí. Kontroly budú podľa jeho slov pokračovať aj po oficiálnom ukončení akcie.

Policajná akcia odmeňuje vzorných vodičov

Výkonný riaditeľ SZVPS, Vladimír Machalík, uvádza, že so zhoršujúcim sa počasím rastie aj počet dopravných nehôd. Pred sviatkami sa navyše premávka zintenzívni aj na menej frekventovaných úsekoch. Bezpečnostná akcia „Buď rozumný“ sa pôvodne začala už v máji tohto roku a jej koniec by mal nastať v posledných dňoch októbra. Ako uvádza portál teraz.sk, polícia v rámci nej skontrolovala veľké množstvo vodičov, cyklistov  motocyklistov. Benefitom akcie okrem bezpečnosti na našich cestách je odmena pre vzorných vodičov v podobe nealkoholického piva alebo radlerov. Celkovo SZVPS na podobné účely vyčlenenil až 6000 litrov týchto nápojov.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Okrem iného Machalík dodáva: „Ponukám na alkohol by mali vodiči odolať. Ak ich čaká akýkoľvek presun motorovým vozidlom, existuje iba jedna bezpečná voľba, a to siahnuť po dostupných nealkoholických alternatívach ako sú napríklad nealkoholické pivo či radlery.”

Môžeme parkovať aspoň dvomi kolesami na obrubníku? A čo minútové zastavenie na vyloženie nákladu?

Inzercia

Inzercia





Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »