Fotogaléria:Najsilnejší Mercedes nepotrebuje benzín

Nissan chce vidieť Micru na vrchole segmentu vedľa Fabie a Pola.


Súčasná Micra bola nemoderná už v roku 2010, kedy prišla na trh. Dizajnom nezaujme, nie je praktická, pôsobí lacným dojmom a za 8 600 € dokáže konkurencia ponúknuť oveľa lepšie auto.

Na autosalóne v Paríži hodlá Nissan konečne predstaviť novú generáciu, ktorá má vyraziť dych. Na rozdiel od tej súčasnej, nová Micra už nebude globálnym modelom a cieliť bude primárne na európskych zákazníkov. Konečne sa dočkáme mäkčených plastov v interiéri, modernejšej techniky či dokonca koženého čalúnenia.

Dizajn by mal pripomínať minuloročný koncept Sway, z ktorého má nová generácia prevziať masku chladiča v tvare písmena V, ostro rezané nárazníky, výrazný prelis na boku karosérie, rýchlo sa znižujúci líniu strechy, piate dvere alebo zadné svetlá. Dynamiku dizajnu ešte podporí širšia, nižšia a dlhšia karoséria s väčším rázvorom.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Základom bude modulárna platforma CMF-B, ktorej sa dočká aj pripravovaná druhá generácia crossoveru Juke. S ním bude Micra tiež zdieľať ponuku pohonných jednotiek. Dočkať by sme sa tak mali preplňovaného litrového trojvalca v rôznych výkonoch a naftového štvorvalca o objeme 1,5 litra. Nissan tiež uvažuje nad športovou aj hybridnou verziou. V ponuke nebudú chýbať bezpečnostné doplnky, od autonómneho brzdenia cez stráženie mŕtveho uhla až po čítanie dopravných značiek.

Po premiére vo francúzskej metropole zamieri vozidlo do predaja začiatkom budúceho roka. Cena bude určite vyššia, základná výbava by však mala začínať pod 11 000 €.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!