Európa má nové najpredávanejšie auto! Tento model predbehol Volkswagen Golf, Peugeot 208 aj Daciu Sandero

Malý francúzsky hatchback Peugeot 208 skĺzol v júli na tretie miesto po tom, čo ho predbehla aj Dacia Sandero.
Vydané  Text: 
**V júli sa na vrchol predajného rebríčka dostalo kompaktné SUV Volkswagen T-Roc,** ukončil tak trojmesačné kraľovanie Peugeotu 208 ako najpredávanejšieho auta v Európe. VW predal v júli 19 130 kusov malého SUV T-Roc, čo predstavuje nárast o 15 percent oproti rovnakému mesiacu minulého roka. Rumunská Dacia sa postarala o 17 228 kusov Sandera, čo je však podľa údajov Dataforce až o 16 % menej v porovnaní s rokom 2021. A do tretice spomínaný Peugeot predal v júli 16 423 kusov modelového radu 208, čo predstavuje nárast o 47 percent. T-Roc je piatym odlišným modelom tohto roka, ktorý skončil na konci mesiaca ako najpredávanejšie auto v Európe. **Od začiatku roka sa na vrchole predajov v jednotlivé mesiace vystriedali modely ako Dacia Sandero (január), VW Golf (február), Tesla Model 3 (marec) a 208 (apríl-jún).**
Ďalšími boli Dacia Duster, Opel Corsa a Kia Sportage, ktorých objem v júli predstavoval 12 935 kusov, čo znamená nárast o 36 percent v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka. Keď sa pozrieme na zvyšok európskeho rebríčka TOP 50 za júl, **ďalšími veľkými víťazmi boli malé autá Citroen C3 a Fiat 500 (obe podrástli o 16 percent),** stredne veľké SUV Škoda Kodiaq (+22 percent) a malý hatchback Hyundai i20 (+26 percent).




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!