Štátom dotovaný program umožní zaobstarať si elektromobil už za 100 € mesačne! Cieľom je sprístupniť elektromobilitu pre všetkých

Plán lacných prenájmov by pomohol kompenzovať vysoké náklady na elektromobily počas prechodu z fosílnych palív na čistejšie zdroje energie, povedal pre tamojšie médiá francúzsky minister.
Vydané  Text: 
**Francúzsko pripravuje plán pre dotovanie elektrických áut.** Má ísť o realizáciu predvolebného sľubu prezidenta Emmanuela Macrona, ktorý voličom garantoval zabezpečenie cenovo dostupnejších elektrických vozidiel. Plán sprístupní **plne elektrické vozidlá už od 100 eur mesačne v rámci dlhodobého prenájmu,** uviedol v nedeľu v televízii LCI minister financií Gabriel Attal s tým, že **mesačné náklady na prenájom budú nižšie než cena plnej nádrže benzínu v spaľovacom aute.** Vláda podľa neho v súčasnosti pracuje na štúdii realizovateľnosti a zamýšľa sa tiež nad dostupnosťou štátom dotovaných modelov elektrických áut. > „Vieme, že pre mnohých Francúzov zostávajú (elektromobily) veľmi drahé,“ povedal Attal v nedeľu. Macron prisľúbil štátom podporovaný lízingový program pre domácnosti s nízkymi príjmami, ktoré si (napriek štedrým dotáciám) elektrické vozidlá nemôžu dovoliť. **Francúzska vláda dnes ponúka dotácie až do výšky 6 000 eur na nákup elektromobilov v hodnote nižšej ako 47 000 eur** s možnou dodatočnou pomocou v rámci programu pripomínajúceho šrotovné so zameraním na spaľovacie vozidlá. Elektrické vozidlá predstavovali 12 percent z predaja nových áut vo Francúzsku za prvých sedem mesiacov roku 2022.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!