Apple predstavil revolučný CarPlay! Nahradí celý infotainment vášho auta, vrátane prístrojového panelu či ovládania klimatizácie

Nový CarPlay nebude len zrkadliť obrazovku telefónu, ale nahradí celý infotainment.
Vydané  Text: 
Spoločnosť Apple predstavila novú verziu aplikácie CarPlay, ktorá tentokrát zachádza hlbšie do systémov auta. **Na základe údajov z riadiacej jednotky nahradí Carplay váš prístrojový panel, a to vrátane rýchlomera, otáčkomera, palubného počítača či ovládania klimatizácie.** Ak vám napríklad nevyhovuje zabudovaný multimediálny systém od výrobcu (Toyota, Citroen, SEAT a pod.), môžete ho vymeniť za vaše vlastné prostredie. Apple umožní používateľom navrhnúť si vlastné prístroje (rýchlomer/otáčkomer), zobraziť informácie o ceste, počasí, aktualizované navigačné informácie z mobilných máp či zostatok paliva alebo nabitia batérie. **Výhodou tejto integrácie je, že si prostredníctvom vášho mobilného telefónu môžete spraviť z každého auta „vlastné“ v priebehu niekoľkých sekúnd.** Nebudete si preto musieť zvykať na nové rozloženie prístrojov či ovládacie prvky. Vďaka vlastnému nastaveniu funkcie Carplay bude zážitok z používania systémov vozidla všade rovnaký. [GALLERY id=32253] Spoločnosť Apple už pri vývoji spolupracovala s automobilkami, ktoré rátajú s integráciou novej generácie funkcie Carplay do vlastných vozidiel. Ide o výrobcov ako **Ford, Audi, Jaguar-Land Rover, Nissan, Volvo, Honda, Mercedes-Benz, Porsche či Polestar.** Apple tvrdí, že až 98 % modelov na trhu ponúka funkciu CarPlay a **79 % motoristov si vyberá svoje budúce auto aj na základe dostupnosti zrkadlenia obrazovky telefónu.** ### VIDEO




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!