Nečakané víťazstvo! Toto je Auto roka 2022 na Slovensku, porazilo Kiu Sportage či dokonca Škodu Fabia

Tohtoročný víťaz prekvapil. Súhlasíte s výberom?
Vydané  Text: 
Aj tento rok sa na Slovensku konala novinárska anketa Auto roka, v ktorej novinári hlasujú za svojho favorita. Pätnásť automobilových novinárov vyberalo najlepšie nové auto spomedzi 7 finalistov, každý člen poroty pritom musel prerozdeliť 25 bodov minimálne trom z nich. **Medzi finalistami sa ocitli Dacia Sandero, Kia Sportage, Škoda Fabia, Toyota Yaris Cross, Hyundai IONIQ 5, Peugeot 308 a Subaru Outback.** Najviac bodov (87) nakoniec získal francúzsky zástupca kompaktnej triedy, Peugeot 308, ktorý porota ocenila najviac. Veľmi tesne za ním skončilo obľúbené SUV Kia Sportage so ziskom 86 bodov. Prekvapilo nás, že v našich končinách obľúbená Škoda Fabia obsadila s 59 bodmi až tretiu priečku. Na štvrtom mieste sa ocitlo dostupné auto Dacia Sandero (44 bodov), piate miesto patrí elektrickému Hyundai IONIQ 5 (42 bodov), šiesty skončil Subaru Outback (39 bodov) a posledná priečka patrí Toyote Yaris Cross (18 bodov). **Organizátori ankety nás však o detailoch hodnotenia neinformovali** a známe nie sú ani postoje jednotlivých hlasujúcich novinárov k vybraným finalistom. Ak vás zaujímajú konkrétne dôvody hlasovania, prípadne čo porotu na jednotlivých modeloch zaujalo najviac, tak máte smolu. Usporiadatelia ankety Auto roka 2022 nás o výsledkoch hlasovania oficiálnou cestou neinformovali. **Redakcia popredného motoristického časopisu Auto motor a šport navyše nebola prizvaná stať sa členom poroty a nemohla sa tak zúčastniť hlasovania o Auto roka 2022.** Rozhodli sme sa preto dať možnosť Vám, čitateľom. Hlasujte v našej čitateľskej ankete nižšie: *Pre zobrazenie výsledkov kliknite po hlasovaní na „[Zobraziť predchádzajúce odpovede](https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfG8zUdb-G0HKs8Sd5jYF66TI1P0rBBnvyHmhLn8MBZcwaI8A/viewanalytics?usp=form_confirm)“.*




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.