Kia oficiálne ukončila výrobu 4. generácie modelu Sportage. Vyrobilo sa jej rekordné množstvo

Slovenská továreň Kia sa rozlúčila so starou verziou modelu Sportage vo veľkom štýle.
Vydané  Text: 
Krátko po zverejnení cien piatej generácie enormne obľúbeného SUV Kia Sportage nastali v továrni v Tepličke nad Váhom zmeny. Tie boli zamerané na odstavenie výroby staršej verzie, ktorá s nami bola už od roku 2015. Štvrtá generácia na Slovensku vyrábaného auta pritom odchádzala vo veľkom štýle. ### Viac ako milión kusov **Prvý januárový týždeň bol zároveň posledným týždňom produkcie dosluhujúcej generácie modelu Sportage. Celkovo sa na Slovensku vyrobilo až 1 161 841 kusov tohto SUV**. Stal sa tak jednoznačne najúspešnejším modelom tamojšej továrne. Počas šiestich rokov produkcie najviac kusov smerovalo do Veľkej Británie, Ruska, Španielska a Talianska. **Posledná vyrobená Kia Sportage 4. generácie zo dňa 5.1.2022 podľa zástupcov automobilky poputuje zákazníkovi do Veľkej Británie**.
Kia Sportage Black Edition
### Viacero edícií so silným dizajnom Ěšsť rokov výroby tohto úspešného modleu prinieslo viacero zaujímavých edícií. Tá posledná, s označením Black Edition ukázala, že ani starší model nemusí za svojou konkurenciou zaostávať. Sportage štvrtej generácie je stále veľmi vyhľadávané auto. Je to najmä kvôli priaznivému pomeru cena/užitočná hodnota. Okrem toho však toto SUV patrí stále k pomerne lákavým autám aj po stránke dizajnu. **Pripomeňme si, že na Slovensku sa vyrába Kia Sportage od svojej druhej generácie od roku 2007**. Do roku 2010 bolo v tejto továrni vyrobených až 100 tisíc modelov Sportage druhej generácie. Následne na trh prišla tretia generácia, ktorej zišlo z výrobných liniek na Slovensku takmer 800 tisíc kusov. Najnovšia generácia tohto SUV má teda pred sebou pomerne náročnú úlohu a my jej už teraz držíme palce.

Pozrite sa, ako funguje Kia Sportage na diaľkové ovládanie | Video

Ešte predtým, ako zverejníme test Kia Sportage Hybrid GT-Line, vám predvedieme, ako funguje parkovanie na diaľku, RSPA.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.