Najkrajšie nové auto sveta je Kia Sorento, získala ocenenia iF Award aRedDot za dizajn

Sorento získava ocenenie za dizajn iba krátko po tom, čo bolo v USA vyhlásené za najlepšie rodinné auto.
Vydané  Text: 
Nová Kia Sorento rozšírila svoju zbierku ocenení o ďalšie dva triumfy svetového významu. Vlajkové SUV značky Kia získalo ocenenie Red Dot Award a iF Award v oblasti produktového dizajnu. Značka Kia, známa pre svoj dôraz na dizajn, týmito najnovšími úspechmi v Red Dot a iF rozšírila úctyhodnú sériu dizajnérskych ocenení v oboch súťažiach. Od roku 2009, kedy model Soul bol vôbec prvým zástupcom značky Kia, ktorý získal cenu Red Dot, bol prestížny triumf “red dot” udelený 26 modelom Kia. A v súťaži iF Award, kde značka zaznamenala prvý úspech v roku 2010, sa celkový počet ocenených modelov vďaka novému Sorentu rozšíril na 21. Krátko po minuloročnej premiére bolo nové Sorento ocenené za svoj mimoriadny dizajn v ankete “Auto s pohonom všetkých kolies roku 2020” magazínom Auto Bild Allrad. Krátko potom získalo najvýznamnejšiu cenu nemeckého trhu, ktorou bol “Zlatý volant 2020” v kategórii “Veľké SUV”. Tento rok bolo Sorento označene za “Svetové ženské auto roka 2021” v kategórii “Veľké SUV”. Nová generácia SUV vznikala v spolupráci s celosvetovou sieťou návrhárov Kia. Karim Habib, šéf Kia Design Center uviedol: „Naším cieľom pri navrhovaní nového Sorenta bolo rozvinúť robustné estetické kvality predchádzajúcej generácie s väčším dôrazom na kultivovanosť a eleganciu. Celý postup bol vlastne inšpirovaný “rafinovanou odvahou”, ktorej výsledkom je vyspelý, vyvážený a sebavedomý dizajn. Veľmi nás teší, že naša práca bola ocenená porotou v renomovaných súťažiach ako je Red Dot a iF.“

TEST: Kia Sorento je rodinné auto roka, ukážeme vám prečo

V Spojených štátoch sa Kia pochválila tým, že jej model Sorento v sedemmiestnej verzii získal ocenenie Najlepšie rodinné auto roka 2021. Súhlasíme s tým, že si Kia titul zaslúži a pozreli sme sa do takejto sedemmiestnej verzie, aby sme vám ukázali praktickú stránku tohto priestranného SUV.

### Red Dot and iF: Dve celosvetovo najvýznamnejšie súťaže v oblasti dizajnu Red Dot Design Award a iF Design Award patria medzi celosvetovo najväčšie a najznámejšie súťaže dizajnu. Súťaž, Red Dot Award, ktorú každoročne vyhlasuje inštitút Design Zentrum Nordrhein-Westfalen, je rozdelená do troch kategórií: Produktový dizajn, Komunikačný dizajn a Dizajnový koncept. Do najtradičnejšej kategórie “Red Dot Award: Produktový dizajn”, ktorej história siaha do roku 1955, sa v roku 2021 zapojili výrobcovia a dizajnéri zo 60 krajín sveta s 7 800 produktami. Prihlásené projekty hodnotila medzinárodná porota zložená z cca. 50 nezávislých návrhárov, profesorov a odborných novinárov z rôznych odvetví. Okrem estetických kvalít sú v kategórii produktový dizajn dôležité i kritéria ako inovácia, funkčnosť, ergonómia, kvalita a ekologickosť. Súťaž iF Design Award organizuje od roku 1954 iF International Forum Design v Hanoveri, jedna z celosvetovo najuznávanejších nezávislých inštitúcii v odbore. Tento ročník súťaže, kde sa prihlásili účastníci z 52 krajín sveta s 9 500 projektami, priniesol niekoľko noviniek. Medzi ne patrí digitálne kvalifikačné predkolo, z ktorého polovica predložených projektov postupuje do finálového kola, transparentné hodnotenie naprieč všetkými kategóriami vrátane nových disciplín ako “užívateľské skúsenosti” (UX) a “užívateľské rozhranie” (UI). Z ďalších kategórii je to Produkt, Komunikácie, Dizajn obalu a služieb, Architektúra, Interiérový dizajn a Profesionálny koncept. Tento rok sa porota skladala z 98 nezávislých medzinárodných odborníkov na dizajn. O všetkých ocenených produktoch informuje “iF World Design Guide” (ifworlddesignguide.com) a mobilná aplikácia “iF Design App”.

A je to tu. Kia EV6 v plnej paráde!

Hoci si na oficiálnu premiéru revolučného elektromobilu musíme ešte chvíľu počkať, dnes zverejnené fotky vyzerajú veľmi reálne, priam až fabricky. Ako sa vám páči nová Kia EV6?

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!