Nové Suzuki Across (2020) – fotogaléria a základné info

Suzuki pokračuje v uvádzaní nových modelov na vybrané trhy, po modeli Swace prišlo rad na kompaktné SUV Across.
Vydané  Text: 
Suzuki na vybraných trhoch predstavuje modelové novinky využívajúce základy z automobilov značky Toyota. Iba nedáno sme priniesli článok o novom Suzuki Swace, ktoré je prepracovaným kombi Toyota Corolla a teraz mieri na európsky trh, v predaji bude už od zimy 2020. O cenách zatiaľ informácie nemáme, ale očakáva sa, že Suzuki by mohlo cenou podliezť „originálnu Toyotu“. Zákazník sa tak zdanlivo môže dostať do náročnej dilemy, či si zadovážiť originál alebo upravenú verziu. V skutočnosti nákupom v Suzuki o nič podstatné nepríde, veď posúďte sami: Hybridný systém modelu Swace kombinuje elektromotor s 1,8-litrovým benzínovým štvorvalcom s max. výkonom 72 kW pri 5 200 ot./min. Stojí na podvozku s prednou nápravou MacPherson a vzadu s dvomi priečnymi ramenami, 16-palcových diskoch a má svetlú výšku solídnych 135 mm. Všetky proporcie a technické údaje fakticky zodpovedajú Corolle kombi. To znamená batožinový priestor s kapacitou 596 dm^3, respektíve 1 606 dm^3, ak sa sklopia zadné sedadlá. Po technickej stránke je Suzuki Swace atraktívne ponukou Full LED svetlometov, siedmimi farebnými variantmi karosérie (White Pearl Crystal Shine, Super White, Precious Silver, Black Mica, Dark Blue Mica, Phantom Brown Metallic a Oxide Bronze Metallic) a veľmi slušnou paletou bezpečnostných funkcií. Viac informácií o modeli Swace, ktorý však zrejme nebude k dispozícii na Slovensku, sa dočítate v tomto článku:

Toto je nové Suzuki Swace! Pripomína vám niečo? Tak to má byť

Suzuki pripravilo v spolupráci s Toyotou už druhý model auta. Swace je prerobená Corolla, predaj začína už čoskoro.

### Suzuki Across = Toyota RAV4
Zatiaľ čo Suzuki Swace je v skutočnosti Toyota Corolla kombi, nový model Across je upravená Toyota RAV4. Suzuki si od najpopulárnejšieho SUV na svete prevzalo techniku, čo poteší nejedného zákazníka. Veď Toyota je priam legendárna svojou spoľahlivosťou. Na rozdiel od Swace je však Across esteticky výrazne odlišný od RAV4 – zadné partie sú síce fakticky rovnaké, ale tie predné zásadne zmenili imdž vozidla. Musíme priznať, že sa nepodobá ani na modely Toyoty, no ani na modely od Suzuki. Ide si vlastnou cestou v domnení, že túto dizajnovú odlišnosť od zvyšku modelového portfólia zákazníci v Spojenom kráľovstve ocenia. Dôvod, pre ktorý by si mohli zákazníci vyberať práve Suzuki Across, je plug-in hybridný systém s pohonom všetkých štyroch kolies E-Four. Celkový systémový výkon pohonu dosahuje solídnych 134 kW a krútiaci moment max. 270 Nm. 75 kilometrov vozidlo údajne prejde čisto na elektrinu, tú čerpá z akumulátora Li-Ion s max. kapacitou 18,1 kWh / 50,9 Ah .
Elektrický motor s názvom A25A-FXS Dynamic Force je umiestnený vzadu, má max. výkon 40 kW a pomáha tomu benzínovému nielen pri rozbiehaní a pri dosahovaní nižšej spotreby paliva, ale aj pri dosahovaní lepších výkonov vo vysokých rýchlostiach. Aj keď je pohon E-Four považovaný za 4×4, v skutočnosti umožňuje distribúciu krútiaceho momentu v širokej škále 100:0 až 20:80. V Spojenom kráľovstve bude v predaji už tento mesiac za cenu od 45 599 libier, v prepočte 50 612 eur.

Najpredávanejšie SUV sveta, Toyota RAV4, prekonalo už 10 miliónov vyrobených kusov

Prelomové SUV značky Toyota dosiahlo hranicu 10 miliónov kusov. Táto hranica bola pokorená za 26 rokov a s piatimi generáciami modelov.








Pokračujte na ďalší príspevok »