Najpredávanejšie elektrické auto na svete je Tesla Model 3, Európa má ale vlastné bestsellery (interaktívna mapa)

V roku 2019 sa celosvetovo predalo 2,1 milióna elektrických áut. Predpokladá sa, že za tento rok bude počet predaných elektromobilov aj napriek pandémii ešte vyšší.
Vydané  Text: 
Aj napriek celkovému poklesu predaja áut v dôsledku pandémie COVID-19, ktorá zasiahla celý svet, sa elektromobilite darí a ide neustále vpred. Spoločnosť Uswitch analyzovala dáta predajnosti áut, aby zistila, ktoré elektrické vozidlá sú populárne v rôznych krajinách sveta. Dominantnú pozíciu na trhu si drží Tesla, ktorá je najpredávanejšou značkou elektromobilov v 21 zo 60 analyzovaných krajinách. Najpredávanejším modelom je celosvetovo Tesla Model 3, ktorý sa stal najpredávanejším v 19 krajinách. Tesla je najpredávanejšou značkou elektromobilov v USA, Kanade, Mexiku, Číne, Austrálii, Švédsku, Fínsku, Veľkej Británii a ďalších. Spojené štáty sú tak lídrom v celosvetovom automobilovom priemysle.

Najvyšší výkon má pri 11-tisíc otáčkach. Test Renault Zoe Intens R135 Z.E. 50

Skončilo s lacnými plastovými obloženiami a nelichotivý detailmi v interiéri. Nové Zoe je komfortný elektromobil s hodnotným interiérom, ktorý si zaľúbite.

Na druhom mieste sa s väčším odstupom umiestnil Nissan, ktorého elektrický model LEAF bol najpredávanejším v 9 krajinách, napríklad v Poľsku, Maďarsku, Estónsku a Írsku. Treťou najpredávanejšou značkou elektromobilov je Renault, ktorý dominuje na 7 trhoch sveta, z čoho 6 trhov ovládol model ZOE. Ten si obľúbili napríklad obyvatelia Španielska, Francúzska a Talianska. Automobilka BAIC s modelom E-C Series bola najpredávanejšou v šiestich krajinách a model Volkswagen e-Golf v troch krajinách. Celkovo sa však Volkswagen so svojimi elektromobilmi presadil v piatich krajinách. Nasledujú značky Audi, BMW a Škoda, z ktorých každá dominovala na dvoch trhoch. Na Slovensku sa stal najpredávanejším elektromobilom rovnako ako v Česku model CityGo od Škody. Rusko ovládol model I-Pace od Jaguaru.

Test elektromobilu Volkswagen e-Golf: Žiadne experimenty – výborný výsledok!

Elektrický e-Golf prešiel modernizáciou, ktorá mu dopriala vyšší výkon i dlhší dojazd. Výrobca tak odstránil najväčšiu slabinu svojho elektromobilu a spravila z neho praktické vozidlo na každý deň aj pre ľudí, ktorým elektromobily doteraz nechutili. Alfa a omega elektrického Golfu je perfektne zvládnutá podobnosť s konvenčnými autami s benzínovým motorom.

### Najpredávanejšie elektromobily v jednotlivých krajinách (po kliknutí sa otvorí interaktívna mapa):

Ako vyzerá život s elektrickým Jaguarom I-Pace? Prečítajte si test impozantného elektromobilu.

Prvý elektrický Jaguar má pred sebou neľahkú úlohu. Automobilka chce I-Pace zaradiť k tým najlepším na trhu a konkurovať tak Tesle Model X či Audi e-tron.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia








Pokračujte na ďalší príspevok »