Extrémna americká reklama na novú Kiu: U nás by ju zrejme zakázali

Kia predviedla svoj sedan v polohe, ktorú sme doteraz mohli vidieť iba vo filmoch. Tentokrát však s kaskadérom a naživo.
Vydané  Text: 
Poznáte hru Asphalt, v ktorej môžete na autách robiť takzvané *flat spin stunt*? Sú to vlastne hodiny spravené vo vzduchu. Ak ste si doteraz mysleli, že sa to dá spraviť iba v počítačom vytvorenej fyzike, Kia vás presvedčí o opaku. Kia K5 by sa u nás volala Optima, ale s ohľadom na koncernovú politiku si ju u nás nekúpite. Je to škoda, pretože sa jedná o krásne auto, ktoré by nepochybne našlo svojich majiteľov aj na Slovensku. V Spojených štátoch sa predáva a automobilka pripravila najnovšiu reklamu, v ktorej na aute predvádza spomenutý *flat spin stunt*. A vyzerá naozaj pôsobivo. Tí, ktorí majú radi autentickosť, iba zúfajú, že má reklama toľko strihov – lenže to je vecou vkusu amerického diváka, ktorý potrebuje akciu a na dlhé zábery nemá čas. Veríme ale značke Kia a jej reklamnej agentúre, že tento výkon je pravdivý a auto skutočne odlišlo z pľacu po svojich kolesách aj v skutočnosti. Tvorcovia reklamy pritom uvádzajú, že auto bolo pre účely tohto výkonu upravené. Bolo vybavené 5-bodovým bezpečnostným pásom, ochranným krytom na podvozku, špeciálnym sedadlom, bezpečnostnou klietkou a brzdou e-brake.

Nová Kia Optima K5 je kompletne odhalená, trúfa si na vyššiu triedu (fotogaléria)

Kia Optima sa na kórejskom trhu predáva ako model K5 a práve ten práve automobilka odhalila v plnej kráse.

### Prečo by u nás takúto reklamu zakázali? Nielen na Slovensku, ale v celej Európskej únii platia pomerne vysoké štandardy na televízne reklamy. Platí, že ak reklama akýmkoľvek spôsobom povzbudzuje na nebezpečnú jazdu, bude autoritami zakázaná. V minulosti sme už priniesli správy o tom, že na údajne nebezpečnú jazdu v reklame doplatilo BMW, ktoré muselo svoj spot stiahnuť. Pritom vlastne o nič nešlo, zábery len zachytávali modely radu X jazdiace po teréne. Svoje skúsenosti však má napríklad aj Volkswagen, hoci skutočne nič zlé nespravil. Pozrite si uvedené reklamy v týchto článkoch:

Veľká Británia po reklame na BMW xDrive zakázala aj reklamu na Volkswagen Polo

Pozrite obe zakázané reklamy a posúďte, či majú Angličania pravdu.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.