Polícia ukázala, ako vyzerajú náhodné kontroly na hraniciach. Ľudia reagujú veľmi podozrivo

Polícia Slovenskej republiky na Facebooku zverejnila video, ktoré zachytáva proces náhodných kontrol na hraniciach. Jedná sa o ďalšie opatrenie proti šíreniu koronavírusu. Napriek tomu, že sa nejedná o vážnejšie zdržanie, reakcie ľudí tak negatívne, že vzbudzujú podozrenie, či koronavírus nemajú a vedia o tom, no nepriznávajú sa.
Vydané  Text: 
Včera vydala stránka Polícia Slovenskej republiky na Facebooku oznam s nasledovným znením: *V súvislosti so zamedzením šírenia ochorenia COVID-19 bude na pozemných hraničných priechodoch počas zajtrajšieho dňa (25.09.2020) preventívno-bezpečnostná akcia.* *Cieľom je zistiť aktuálny stav dopravy cez hraničné prechody so susednými štátmi. Polícia bude preto náhodne kontrolovať dodržiavanie opatrení Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky.* *Akcia sa bude vykonávať na hraničných prechodoch, alebo v ich bezprostrednej blízkosti. Konkrétne na hraniciach s Rakúskom, Českou republikou, Maďarskom, Poľskom a Ukrajinou v oboch smeroch*. *Ubezpečujeme verejnosť, že polícia sa bude snažiť kontroly vykonávať tak, aby nedošlo k spomaleniu dopravy na hraniciach*. Avizované kontroly sa napokon dejú aj napriek veľmi nepriaznivému počasiu, čo stránka dokladovala živým vysielaním na Facebooku s videom. Z videa je evidentné, že k spomaleniu premávky skutočne nedochádza a samotná kontrola je záležitosťou iba niekoľkých sekúnd. ### Podozrivé reakcie verejnosti Samotná policajná akcia má preventívny charakter, predovšetkým zisťuje pohyb obyvateľstva. Negatívne reakcie ľudí na Facebooku však na seba nenechali a dlho čakať a máme možnosť nahliadnuť do zvláštneho sveta vytrvalých odporcov akéhokoľvek bezpečnostného opatrenia. Už [prvé avízo o akcii si vyslúžilo viac ako 140 komentárov](https://www.facebook.com/policiaslovakia/photos/a.1522428691120681/3745720492124812/), značná časť je práve negatívneho charakteru. V podobnom duchu sa potom nesie diskusia aj pod vyššie priloženým videom.
Vybrané komentáre ľudí zo stránky Polícia Slovenskej republiky na Slovensku k téme náhodných kontrol na hraniciach 25.9.2020
Formulácia niektorých komentárov pritom vzbudzuje podozrenie, že ich autori vedia o svojej nákaze, napriek tomu cestujú a nie sú v domácej izolácii. Možno si poviete, že ak by to tak bolo, radšej by boli ticho, ale prax nám ukazuje, že to býva presne naopak. Veď aj notoricky známy fakt je, že aj vrah sa vracia na miesto činu. Jedná sa predovšetkým o komentáre ľudí pracujúcich v zahraničí a žijúcich na pohraničí, ktorí sa podelili o svoj názor, že sa už domov nedostanú alebo vôbec odmietajú znášať takéto obyčajné kontroly. Títo ľudia pritom nepochopili podstatu akcie. Pri tejto sa ľudia nekotrolujú na prítomnosť koronavírusu, jedná sa o preventívno-bezpečnostnú akciu s účelom zhromažďovania a následnej analýzy údajov, čo v konečnom dôsledku prospeje nám všetkým.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.