Renault Arkana k nám príde ako hybrid!

Hoci je kategória SUV veľmi populárna, na trhu je už pomerne tesno. Renault preto svojej novinke doprial techniku, ktorá ho v rebríčku záujmu zákazníkov môže posunúť poriadne vysoko.
Vydané  Text: 
Renault Arkana nie je plnou novinkou, veľmi úspešne ho automobilka predáva v Rusku. A keďže segment SUV kupé je v Európe veľmi populárny, rozhodli sa v Renaulte dopriať ho aj našim zákazníkom. Podľa čakávania sa však nejedná o identický model. Ten európsky je totiž postavený na základoch mimoriadne úspešného modelu Captur. Mať pekné auto dnes už ale nestačí. Vedia to aj v Renaulte, a tak svojej novinke okrem moderného dizajnu SUV kupé dopriali niečo navyše. A tým niečím je technika pod prednou kapotou.
**Minimálne tri hybridy!** Auto do Európy dorazí až na budúci rok, a tak je automobilka na podrobné technické údaje zatiaľ pomerne skúpa. Pochválila sa však niečím, čo nepochybne zarezonuje. Pod prednú kapotu nachystali minimálne tri hybridné verzie. Ak si myslíte, že použije techniku z iných koncernových modelov, máte pravdu. Kráľom bude verzia E-TECH Hybrid 140, ktorú už poznáme z modelu Clio. Jedná sa o sústavu pozostávajúcu z atmosférického štvorvalca s objemom 1,6 litra a dvoch elektromotorov. Sústava v prípade modelu Clio ponúka systémový výkon 103 kW (140 k). Okrem neho automobilka ohlásila aj príchod dvoch mikrohybridov v kombinácii s benzínovými motormi TCe 140 a TCe 160. Nevedno, či okrem tejto trojice automobilka ponúkne aj iné (nehybridné) motorizácie, na tieto informácie si ešte musíme počkať. Neprekvapilo by však, ak by do ponuky ešte pribudol minimálne plug-in hybrid, ktorý automobilka už montuje do modelu Captur.
Nový Renault Arkana sa v Európe predstaví v prvej polovici roka 2021, na našom trhu ho možno očakávať na prelome leto/jeseň 2021.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.