Rolls-Royce už nebude ako predtým, mení logo aj vizuálnu identitu, aby sa priblížil mladým

Ikonická automobilová značka Rolls-Royce sa mení, aby zaujala mladých zákazníkov. S novým logom prichádza aj nový vzor písma.
Vydané  Text: 
Známe značky na celom svete čas od času modernizujú svoju vizuálnu identitu, pretože oživenie vzhľadu obyčajne obnáša aj šancu zaujať nových zákazníkov a tých stabilných potešiť novinkou. Aj v automobilovom priemysle sa občas objavujú redizajny, no niekedy sú prijímané s kritikou verejnosti. Stačí pritom iba niekoľko mesiacov na to, aby rovnaká verejnosť nový vizuál prijala a považovala ho za nový štandard. V minulosti sme informovali o viacerých automobilových výrobcoch, ktorí modernizovali svoje logá a vizuálne identity, **nižšie sú odkazy na takéto články**. Najnovšie sa o malý rozruch postarala britská prémiová značka Rolls-Royce. Značka sa prispôsobuje modernej dobe aj tým, že ikonickú sošku **Spirit of Ecstasy** s dámou držiacou závoj v tvare krídel previedla do digitálnej podoby a využila ju aj na tvorbu podkladových grafických motívov. Fialová farba a simplifikácia vizuálov majú evokovať luxus.
Jediné, čo sa nemení, je monogram so štylizovanými prekrývajúcimi sa písmenami RR. Automobilka ponechala pôvodný vzhľad pre jeho mimoriadnu historickú hodnotu. O realizáciu modernizácie vizuálnej identity sa postarala dizajnérska firma Pentagram, ktorá má svoje pobočky v Londýne, San Franciscu, New Yorku, Berlíne a Austine. Nie je zverejnená informácia, koľko táto služba stála, ale ak má byť redizajn poctivý, hovoríme o stovkách tisícoch až miliónoch britských libier. Náklady na prechod k novému dizajnu bude pritom ešte drahší, pretože obsahuje aj tlač nových papierových dokumentov, vizitiek, zmeny vo vybavení showroomov a mnoho ďalšieho, o čom zvyčajne ani nemáme potuchy, že existuje. Formálne nový vizuál nadobudne platnosť 1. septembra 2020 a v automobile sa prvýkrát objaví v novom Rolls-Royce Ghost s modelovým rokom 2021. Dovtedy bude značka nové grafiky využívať pri marketingových aktivitách a všeobecne v online a offline komunikácii.

Toyota náhle prekvapila novým dizajnom značky aj samotným logom

Nový vizuálny dizajn dáva zákazníkom prístup do digitálnej éry, kde je mobilita na prvom mieste. Plošné zavádzanie v Európe sa spustí tento týždeň uvedením nového modelu Yaris.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.