Kia Stinger je dôkazom, že ľudia nemajú vkus. Napriek tomu dostal model vďaka faceliftu ešte jednu šancu

**Kia uverejnila prvé zábery vylepšeného modelu Stinger a odhalila modernizovaný dizajn vysokovýkonného športového fastbacku.** Napriek tomu, že internetoví diskutéri neustále snívajú o pekných autách so silnými motormi, prítomnosť tohto modelu v ponuke značky takmer všetci odignorovali. V realite totiž dávajú zákazníci prednosť crossoverom alebo SUV, za ktoré sú ochotní častokrát zaplatiť ešte vyššie sumy. Pekným šoférskym autám… Prečítať celé
Vydané  Text: 
**Kia uverejnila prvé zábery vylepšeného modelu Stinger a odhalila modernizovaný dizajn vysokovýkonného športového fastbacku.** Napriek tomu, že internetoví diskutéri neustále snívajú o pekných autách so silnými motormi, prítomnosť tohto modelu v ponuke značky takmer všetci odignorovali. V realite totiž dávajú zákazníci prednosť crossoverom alebo SUV, za ktoré sú ochotní častokrát zaplatiť ešte vyššie sumy. Pekným šoférskym autám preto dnes hrozí zánik a len málokto predpokladal, že sa spomínaný Stinger dožije modernizácie. Našťastie dala Kia tomuto modelu ešte jednu šancu. Zmeny priniesli posilnený charakter vozidla Gran Turismo a zvýšenie kvality kabíny vďaka tomu, že majitelia vozidla majú väčšiu možnosť výberu farieb a materiálov. Pochváliť sa môže celým radom vylepšení dizajnu interiéru aj exteriéru. **Zmeny exteriéru dodávajú dizajnu vozidla nový dramatický vzhľad a kupujúcim poskytujú viac možností prispôsobenia.** Vylepšený interiér vozidla Stinger ponúka pohodlnejší priestor na cestovanie s prepracovaným dizajnom, novými, kvalitnejšími materiálmi a vylepšeniami informačno-zábavného systému.
Predná maska modelu Stinger typická pre značku Kia, tzv. „tigrí nos“, spája nové multifunkčné LED predné svetlá s novým dizajnom a dennými LED svetlami. Keď sú svetlá vypnuté vyzerajú tmavšie a elegantnejšie a vďaka ostrým hranám jemne nakloneným smerom k prednej časti vozidla mu dodávajú modernejší svetelný podpis. Kombinácia zadných svetiel predstavuje nový charakteristický svetelný podpis, ktorý celkovo vozidlo rozširuje a imituje tvar rafinovaného spojlera integrovaného do dverí kufra. **Nové smerové svetlá tvorí skupina 10 samostatných LED jednotiek usporiadaných do mriežky tak, aby napodobňovali vzhľad šachovnicovej vlajky,** ktorá sa používa v motoristickom športe na signalizáciu konca závodu. Kupujúci výkonnejších modelov Stinger majú teraz možnosť vybrať si väčšie, široké, svetlé, strieborné tlmiče výfuku s účelovým zadným difúzorom inšpirovaným výkonom, ktorý zadnej časti vozidla dodáva mohutnejší vzhľad. Ďalším vylepšení sú dva nové 18-palcové a 19-palcové disky z hliníkovej zliatiny so zložitými geometrickými vzormi, ktoré podporujú športový charakter vozidla. Stinger je teraz na mnohých trhoch po celom svete k dispozícii v novej farbe exteriéru. **Aj keď architektúra kabíny vylepšeného modelu Stinger zostáva nezmenená, vďaka širokej palubnej doske orientovanej na vodiča a pohodlnému priestoru až pre piatich cestujúcich sa môže pochváliť radom miernych vylepšení.** Tieto vizuálne a materiálové vylepšenia sú navrhnuté tak, aby zlepšili jazdné schopnosti vozidla na dlhé vzdialenosti a vytvorili luxusnejšie prostredie. Spodná časť volantu je vybavená novou kovovou úpravou a ladí tak s chrómovým rámom, ktorý po novom obklopuje 7-palcový plne digitálny prístrojový panel. Panel je navrhnutý tak, aby vodičom poskytoval jasné informácie na displeji s vysokým rozlíšením. Spätné zrkadlo vylepšeného modelu je bezrámové, vďaka čomu pôsobí moderným vzhľadom a zlepšuje výhľad dozadu.
V závislosti od špecifikácie sú palubná doska a dvere vybavené novým kontrastným lemovaním, zatiaľ čo stredový panel je dostupný v hliníkovej úprave alebo úprave v štýle karbónového vlákna. **Obidva prvky zvýrazňujú športový charakter kabíny.** Na vrchu palubnej dosky je zasadená vylepšená 10,25-palcová dotyková obrazovka informačno-zábavného systému a navigácie zvýraznená novou lesklou čiernou úpravou v prednej časti palubnej dosky. Kabína je tiež vybavená novým systémom náladového osvetlenia, ktorý umožňuje vodičom vybrať si jednu zo 64 farieb a jemne zmeniť charakter kabíny **Viac detailov modelu Stinger sa dozvieme už čoskoro.** Predaj nového modelu Kia Stinger sa v Kórei spustí v treťom kvartáli 2020, neskôr prídu na rad ďalšie krajiny. Kia čoskoro odhalí viac podrobností o vylepšenom modeli Stinger vrátane jeho novej zostavy pohonného systému a technológií.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »