VW predviedol nové Arteony: fastback aj shooting brake budú hybridné

Volkswagen zverejnil fotografie a stručné informácie o novom modelovom rade Arteon. Očakáva sa, že zvýšenú pozornosť verejnosti zaujme nové karosárske vyhotovenie Shooting Brake, ktoré zväčšuje batožinový priestor elegantného športového vozidla o dva litre v porovnaní s fastbackom na celkových 565 litrov. Po sklopení zadných sedadiel sa objem nákladného priestoru zväčší na 1 632 litrov, zatiaľ čo pri fastbacku… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Volkswagen zverejnil fotografie a stručné informácie o novom modelovom rade Arteon. Očakáva sa, že zvýšenú pozornosť verejnosti zaujme nové karosárske vyhotovenie Shooting Brake, ktoré zväčšuje batožinový priestor elegantného športového vozidla o dva litre v porovnaní s fastbackom na celkových 565 litrov. Po sklopení zadných sedadiel sa objem nákladného priestoru zväčší na 1 632 litrov, zatiaľ čo pri fastbacku na 1 557 litrov. Oba karosárske varianty sú schopné previezť predmety dlhé 2 090 mm. Priaznivcov elektrifikácie pohonov osobných automobilov poteší, že nový Arteon bude v oboch karosárskych variantoch v predaji aj vo verzii eHYBRID, ktorá má podľa slov automobilky zabezpečiť denný dojazd úplne bez lokálnych emisií. Podľa slov Volkswagenu sa jedná o vôbec prvý plug-in hybrid vo svojom segmente. Výrobca na svojich stránkach uvádza, že sa jedná o prototypy blízke sériovej produkcii („The vehicle is a near-series prototype“). Shooting Brake aj fastback stoja na rovnakej modulárnej platforme MQB. Jednou z jej devíz je skvelý priestor na nohy vzadu, až 1 016 mm. [GALLERY id=30771] [GALLERY id=30772] [GALLERY id=30773]




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!