Harley-Davidson do zásuvky? To akože vážne?!

Klasici si isto z hnusom odpľujú no mladých to možno naopak zaujme. Doba veru prináša aj takéto paradoxy.
Vydané  Text: 
O tom, že kultovému výrobcovi motocyklov odvaha nechýba už istý čas vieme. Že by sa ale pustil do výroby takéhoto stroja? Vyzerá to tak, že to nie je iba výplod šikovného grafika, ale tento štýlový skúter sa čoskoro stane realitou. Už pred časom sa totiž vedenie firmy vyjadrilo, že ak chcú prežiť, budú musieť inovovať. A jednou vetou dodali, že fanúšikovia klasických plnokrvných strojov firmu nad vodou neudržia. A tak najprv prišiel rad na klasický motocykel osadený elektromotorom (Livewire), v pláne je viacero štýlových elektrických bicyklov a teraz toto čudo.
**Kvalita a štýl** Ak má mať stroj úspech, musí v sebe niesť aspoň závan starých dobrých časov. Ako to dosiahnuť? Primárne štýlom (splnené) a potom materiálmi. Ak sa totiž na mnoho podobných strojov z ríše nekonečných možností pozriete bližšie začnete pochybovať o tom, že sa nerozpadnú už počas prvej jazdy. A presne v tomto je predstavený skúter Made in Harley-Davidson iný. Špičkové materiály, hliník, premyslená konštrukcia, odnímateľný akumulátor a veľmi štýlový prstencový reflektor. Možno navyše očakávať, že kus na fotke je iba základ, ktorý firma budúcemu majiteľovi doladí presne podľa jeho očakávaní a vkusu. Takýto stroj si to priam žiada. A to je presne to, po čom dnešná doba prahne. Aby majiteľ nestál zmätene pred radom zaparkovaných strojov ale neomylne nasadol na ten svoj.
**Kedy a za koľko?** Tak na toto vám zatiaľ odpovedať nevieme, isté je len to, že sa na takomto stroji za veľkou mlákou intenzívne pracuje. Podobne nemôžeme poslúžiť ani technickými údajmi. Ako však poznáme ľudí z Harleya, nebude to žiadny neduživý slimák. A koľko budete musieť mať našetrené? Firma samozrejme podobné informácie tají, no možno predpokladať, že sa do cenového súboja s Ázijskou konkurenciou pustiť neplánuje. Na druhej strane to ale samozrejme nemôže prehnať, cieľová skupina má do vrecka pomerne hlboko. Neprekvapilo by teda, ak by sa základná cena štýlového skútra, či ako tento zaujímavý stroj nazvať, pohybovala na úrovni 7 000 €. Či je to málo alebo veľa ukáže čas. Osobne si ale viem predstaviť, že by som si takýmto unikátom urobil radosť.








Pokračujte na ďalší príspevok »