V Číne horel ďalší elektromobil. A bol to poriadny ohňostroj!

Škody na postihnutom aj vedľa zaparkovaných autách sú podľa očakávania značné. Čo sa vlastne stalo?
Vydané  Text: 
Nástup a zrýchlený vývoj elektromobilov so sebou občas prinesie katastrofu. Je veľmi pravdepodobné, že čím výkonnejšie nabíjacie stanice budeme používať, tým väčšie riziko poruchy akumulátora a následného požiaru auta bude podstupovať. Pri podrobnom sledovaní videa je zrejmé, že s najväčšou pravdepodobnosťou požiaru predchádzalo poškodenie akumulátora počas nabíjania. **V pozadí totiž počuť praskanie a následný výbuch.** Znamená to, že bola na vine bola nabíjačka? O tom správa nehovorí, no je to dosť pravdepodobné. Podľa zverejnených informácií totiž firma prevádzkujúca nabíjacie stanice v krátkom čase uzatvorila až 48 nabíjacích bodov, na ktorých prevádzkuje 700 stojanov. Majitelia elektromobilov v tomto regióne teda asi budú istý čas jazdiť skôr na bicykloch. Požiar sa rýchlo šíril aj na vedľa zaparkované autá, za obeť mu nakoniec padlo až päť vozidiel. O tom, že horiaci elektromobil je vážny problém svedčí aj fakt, že na hasení požiaru zúčastnilo až osem hasiacich tímov a 40 požiarnikov.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.