Dôležité správy pre motoristov: Ako overiť jazdenku, najlepšie SUV podľa Slovákov, policajné akcie, novinky pre 1.6 TDI na STK

Nedeľník magazínu AUTOVINY.SK o veciach, ktoré by žiadny slovenský motorista nemal prehliadnuť.
Vydané  Text: 

Časopis auto motor a šport prišiel s mimoriadnou akciou, posiela časopisy až domov a dáva veľké zľavy

auto motor a šport je dlhodobo najčítanejší motoristický časopis v Slovenskej republike, teraz prichádza s mimoriadnymi ponukami.

Ďakujeme, že ste sa aj túto nedeľu rozhodli otvoriť titul Autoviny.sk a prejsť si náš výber správ. Každú nedeľu pre vás pripravujeme súhrn správ, ktoré sú podľa nás najzaujímavejšie, najdôležitejšie a ktoré sa ukázali ako najčítanejšie v uplynulom týždni. Uplynulý týždeň bol z pohľadu motoristického spravodajstva opäť nesmierne zaujímavý. Na našom webe www.Autoviny.sk ste si mohli, okrem iného, prečítať aj o tom, že: * Suzuki na Slovensku končí s trojvalcovými motormi; * kde overiť jazdené auto ešte pred jeho kúpou; * ako dopadli veľké policajné akcie namierené proti alkoholikom za volantom; * ako prebiehajú emisné kontroly v roku 2020; * ako prebiehali hraničné kontroly v minulosti; * o vyhliadkach výroby v automobilkách; * vyšlo metodické usmernenie pre motory 1.6 TDI a 1.2 TSI na emisných kontrolách; * či budú nové autá lacnejšie, ak sa pre koronakrízu zníži dopyt * a niekoľko ďalších správ Nezabudnite, že okrem webstránky www.autoviny.sk nás nájdete aj na Facebooku Auto Motor a Šport – Slovensko, na YouTubeInstagrame. ### NEDEĽNÍK – najčítanejšie, najdôležitejšie a najzaujímavejšie príspevky uplynulého týždňa.

Suzuki sa na Slovensku zbavilo trojvalcov! Návrat hlásia atmosférické motory a štvorvalce.

Odporcovia malých trojvalcov môžu konečne oslavovať! **Nebolo tomu tak dávno, čo automobilka nahradila klasický atmosférický agregát s objemom 1.6-litra úplne novým BoosterJet motorom,** ktorý však disponoval len trojvalcovou konštrukciou a objemom 1.0-litra. Napriek tomu viacerí motoristickí novinári nešetrili chválou, pričom k najväčším výhodám malého motora nepochybne patril vyšší krútiaci moment a výkon dostupný v nižších otáčkach. Konzervatívnemu slovenskému... Prečítať celé




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.