VÝNIMOČNÝ STAV! Pozrite si všetky aktuálne obmedzenia v doprave:

Od 8. apríla až do 13. apríla polícia vykonáva kontrolu dodržiavania uznesenia vlády o zákaze vychádzania. Prijala preto opatrenia a na základe uznesenia vlády kontroluje, či je toto obmedzenie pohybu a pobytu občanmi dodržiavané. **Z uznesenia vyplývajú aj výnimky, kedy je možné sa pohybovať len v rámci okresu, prípadne mesta Bratislavy a Košíc a kedy je možné prekročiť aj hranicu okresu.**… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Od 8. apríla až do 13. apríla polícia vykonáva kontrolu dodržiavania uznesenia vlády o zákaze vychádzania. Prijala preto opatrenia a na základe uznesenia vlády kontroluje, či je toto obmedzenie pohybu a pobytu občanmi dodržiavané. **Z uznesenia vyplývajú aj výnimky, kedy je možné sa pohybovať len v rámci okresu, prípadne mesta Bratislavy a Košíc a kedy je možné prekročiť aj hranicu okresu.** Ako sme vopred avizovali, na hraniciach okresov preto policajti a vojaci každého kontrolujú a zisťujú dôvody porušenia zákazu vychádzania. **U každého evidujú osobné údaje, telefón, účel a cieľ cesty. Dôvod na cestu mimo okres je potrebné hodnoverným spôsobom preukázať.** U koho zistia, že je porušenie zákazu vychádzania neopodstatnené, toho otočia naspäť. Je potrebné si tiež uvedomiť, že **porušením uznesenia vlády môže ísť o priestupok podľa zákona o ochrane civilného obyvateľstva, za ktorý hrozí od okresného úradu pokuta až 1659,- eur.** Vopred sme upozorňovali, že sa v súvislosti s kontrolami môžu vytvárať kolóny, preto opätovne vyzývame všetkých, ktorí nemusia nevyhnutne opúšťať okres, aby zostali v okrese. **No aj v okrese platí zákaz vychádzania a vychádzať je možné len vo výnimočných prípadoch určených uznesením vlády.** ### Zákaz vychádzania sa nevzťahuje na: * Obvyklú cestu do a zo zamestnania a cestu na výkon podnikateľskej alebo inej obdobnej činnosti * Cestu v nevyhnutnom rozsahu s cieľom obstarania nevyhnutných základných životných potrieb, teda nákup potravín, liekov, zdravotníckych prostriedkov, hygienického tovaru, kozmetiky a iného drogériového tovaru, krmív a ďalších potrieb pre zvieratá, zabezpečenie starostlivosti o deti, domáce zvieratá či doplnenie pohonných hmôt * Cestu s cieľom obstarania nevyhnutných životných potrieb (vymenovaných v predchádzajúcom bode) pre inú osobu v rámci územia okresu (v prípade Košíc a Bratislavy v rámci územia mesta), t. j. dobrovoľníctvo či susedská výpomoc * Cestu do zdravotníckeho zariadenia s cieľom neodkladného vyšetrenia vrátane sprevádzania blízkou osobou či príbuzným * Pobyt v prírode v rámci okresu, v prípade Košíc a Bratislavy v rámci územia mesta * Cestu na pohreb blízkej osoby.
### NÁKLADNÉ VOZIDLÁ MÔŽU JAZDIŤ AJ CEZ SVIATKY Polícia povolila na dni 10., 12. a 13. apríla všeobecnú výnimku pre všetky nákladné vozidlá na diaľniciach, rýchlostných cestách, cestách I. triedy a cestách pre medzinárodnú premávku na území Slovenska. Chce tak **znížiť koncentráciu vodičov nákladných vozidiel na odpočívadlách** alebo odstavných plochách a zabezpečiť plynulý tranzit cez územie krajiny. Upozorňujeme vodičov, že oprávnenie policajta zakázať vodičovi jazdu na nevyhnutný čas alebo mu prikázať smer jazdy, ak si to bezpečnosť alebo plynulosť cestnej premávky vyžiada, naďalej zostáva.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!