Toto je nový Yaris na steroidoch! Toyota Racing Development predviedla vrcholnú verziu mestského kompaktu

Nový Yaris ešte nedorazil do európskych autosalónov, a Japonci sa už pustili do modifikácie modelu. Bohatý balík dielcov predstavila japonská pobočka oficiálnej tuningovej dielne značky Toyota Racing Development. Mestský hatchback tak dostal športovejší look.
Vydané  Text: 
### Spojlery a čierne disky Modifikovaný Yaris získal vzhľad hodný najvýkonnejšieho hot hatchu. Základ balíka GR Parts tvorí predný spojler, prahové lišty a dodatočné spojlery namontované na pravej a ľavej strane zadného nárazníka. Všetky sú pokryté čiernym matným lakom, s ktorým kontrastujú červené detaily. Nové prvky dodávajú novej Toyote Yaris športový charakter a navyše auto znižujú. Predná svetlá výška sa znížila o 22 mm, na bokoch 44 mm a vzadu klesla až o 66 mm. Zoznam modifikácií, ktoré obsahuje línia GR Parts, je však omnoho dlhší. Nový Yaris môže získať čierne prevedenie okolo predných svetiel, bočné grafiky so športovým šachovnicovým vzorom, lemy blatníkov na predné a zadné kolesá a bočné deflektory, takisto v čiernom prevedení. Celok dopĺňajú kované hliníkové disky s priemerom 16 palcov v čiernom matnom prevedení. ### S logom GR V ponuke tuningovej dielne Toyoty sú aj oceľové vzpery, ktoré zvyšujú tuhosť karosérie, kryty pod kľučky proti poškriabaniu laku, rám poznávacej značky z uhlíkových vlákien a dokonca aj rohož do kufra s logom Gazoo Racing. Logom športového oddelenia Toyoty si možno ozdobiť tiež karosériu nového Yarisu, a to vďaka štyrom nálepkám, ktoré sú navrhnuté na umiestnenie na predných a zadných oblúkoch kolies. Aerodynamický balík z línie GR Parts pre nový model Toyota Yaris stojí 132 000 jenov, čiže približne 1 123 €. Cena predného spojlera je 43 000 jenov (asi 365 €), sada štyroch kovaných ráfikov stojí 250 000 jenov (asi 2 127 €) a rohož do kufra s logom GR predstavuje výdavok 12 000 jenov (asi 102 €). Ceny nezahŕňajú japonskú daň a diely boli vytvorené pre domáci trh Toyoty. Nový Yaris po tuningu oddelenia TRD Japan vyzerá impozantne. Bude zaujímavé, ako pristúpia Japonci k plnokrvnému hot hatchu spríbuznenému s týmto modelom, čiže k modelu GR Yaris. Vozidlo sa istotne dočká mnohých modifikácií, a to nielen z oficiálnej dielne Toyoty.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!