V Bratislave zatvorili najväčšie bezplatné parkovisko

Parkovisko na Tyršovom nábreží v blízkosti Starého mosta oficiálne uzavreli.
Vydané  Text: 
To, o čom sa už dlhšie hovorilo, sa stalo skutočnosťou a parkovisko, ktoré slúžilo mnohým návštevníkom Bratislavy, ale aj jej obyvateľom, ktorí v okolí pracovali, sčasti oplotili a uzavreli. Aj keď parkovacia plocha nebola nijak upravená a nachádzalo sa na nej množstvo jám a nerovností, ľudia si ju obľúbili najmä kvôli jej výhodnej polohe. Desiatky parkovacích miest ľudia využívali, ak chceli v centre mesta tráviť voľný čas alebo kvôli práci. Niekoľko metrov od parkoviska sa nachádza zastávka električky aj autobusu a pešo sa dá dostať do Sadu Janka Kráľa alebo cez most k Eurovei a do Starého mesta. Nestáva sa často, aby bol priestor s takouto lukratívnou polohou nespoplatnený, a tak bolo len otázkou času, kedy sa parkovisko buď spoplatní alebo sa tento pozemok využije na iný účel. Oficiálne je plocha parkoviska uzatvorená od 24.2.2020, aj keď zatiaľ je oplotená iba polovica plochy. V blízkosti plota visí oznam, na ktorom je informácia, že sa plocha pripravuje na kultúrne podujatia. Hovorca hlavného mesta Peter Bubla vo svojom vyjadrení uviedol, že priestor na Tyršovom nábreží nie je oficiálne parkovisko a ľudia ho tak využívajú iba zo zvyku. Priestor má slúžiť predovšetkým na oddych, šport, kultúru a mestské podujatia. Aké podujatia sa teda na Tyršovom nábreží plánujú? „Aktuálne sa v tomto priestore realizujú prípravné terénne úpravy v nadväznosti na plánované kultúrne podujatia, počínajúc technologickým festivalom IXPO, následne Majáles a pokračujúc podujatiami počas leta,“ uvádza Bubla. Tyršovo nábrežie sa nachádza hneď vedľa Dunaja a je označnené ako záplavové územie, takže jeho možnosti využitia sú obmedzené skôr na krátkodobé účely, akými sú práve kultúrne podujatia. Keďže tento priestor nie je považovaný za oficiálne parkovisko, mesto sa nevyjadruje ani k náhradným možnostiam parkovania po jeho uzavretí. V blízkej budúcnosti sa plánuje uzavrieť celý priestor Tyršovho nábrežia, ktoré bude spolu so Sadom Janka Kráľa kompletne revitalizované. Aktuálne vodiči využívajú na parkovanie druhú polovicu plochy v smere k Sadu Janka Kráľa a parkujú tiež popri ulici Klokočova na asfaltovej ceste. Pozor si však treba dať na vyznačené cyklistické cesty a poškodenie zelene, ktoré môžu byť postihnuteľné pokutou od mestskej polície.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!