Toyota má extrémny Hilux Sports Line Black Bison Edition

Japonská spoločnosť WALD International pripravila vymakaný tuning preslávenej Toyoty Hilux a spravila z nej imidžovku do terénu.
Vydané  Text: 
Hilux s balíkom Sports Line Black Bison Edition dostal bohatú sadu doplnkov, napríklad predný a zadný spojler, kryty na blatníky a ozdobné lišty, bočné splittery zadného nárazníka, strešný spojler a trojitú koncovku výfuku. Masívne prívody vzduchu na kapote a špeciálne LED svetlá zaujmú na prvý pohľad. WALD vyvinula aj tri typy ráfikov s rozmermi 20 a 22 palcov pre pneumatiky typu Mud-Terrain. Hilux je globálny model automobilky Toyota a na trhu je už viac ako 50 rokov. Osem generácií opakovane dokázalo, že je právom synonymom odolného teréniaka pre špeciálne úlohy. Osvedčuje sa na Rely Dakar, majstrovstvách cross country, ale rovnako aj pri každodennej namáhavej práci od Sahary až po Antarktídu. Súčasnú ôsmu generáciu Hiluxu predstavili v roku 2016. Dostala odolnejší rám a dodatočné elektronické systémy podporujúce jazdu v teréne, napríklad systém aktívnej kontroly trakcie pri rozjazde, asistenta rozjazdu do kopca a asistenta pre jazdu z kopca. Vďaka vystuženej ložnej ploche sa užitočná hmotnosť zvýšila na 1 000 kg. Súčasný Hilux má systém pohonu všetkých kolies so zadným diferenciálom s obmedzeným preklzom, ktorý rozdeľuje hnací moment medzi kolesá zadnej nápravy. Pod kapotou pracuje motor D-4D 2.4 s výkonom 150 koní s turbodúchadlom a variabilnou geometriou lopatiek (VTG) s intercoolerom. Motor vyvíja krútiaci moment 400 Nm v rozsahu 1 600-2 000 ot/min. Vozidlo má spotrebu od 8,1 l/100 km vo verzii s manuálnou prevodovkou a od 8 l/100 km v konfigurácii so šesťstupňovou automatickou prevodovkou. Spĺňa emisnú normu Euro 6.2.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!