Honda vydala vlastnú hru a ľudia sa sťažujú, že je príliš návyková. Tak sme ju vyskúšali aj my

Dobrý marketingový trik a spôsob, akým zabiť čas, ktorý by ste inak strávili niečím užitočným – teda ako hranie akejkoľvek inej hry.
Vydané  Text: 
Môžete sa vďaka počítačovej hre naučiť jazdiť? To je pomerne častá otázka, na ktorú dnes nevieme nájsť jednoznačnú odpoveď. My sme ale toho názoru, že virtuálny svet vás na ten reálny pripraví iba ťažko, najmä ak sa jedná o šoférovanie auta či motorky. Automobilka Honda, ktorá v Spojených štátoch predáva svoje vozidlá pod značkou Acura, vydala jednoduchú pretekársku hru, ktorú si môžete spustiť na svojom počítači alebo mobile cez internetový prehliadač po navštívení webstránky [playbeatthat.acura.com](https://playbeatthat.acura.com/) Hra je jedným z marketingových nástrojov spoločnosti, ktorým sa potencionálni zákazníci môžu oboznámiť s modelovým portfóliom značky Acura.
Na internete sa začali objavovať informácie o návykovosti tejto hry, správu v tomto zmysle vydal aj magazín [TopGear](https://www.topgear.com/car-news/gaming/go-play-acuras-addictive-racing-game-right-now). My sme si preto hru spustili a zahrali a hoci nás oslovilo a potešilo jej spracovanie do podoby arkádovej hry z 80. rokov, o návykovosti tejto hry veľmi silno pochybujeme. Je totiž tak nesmierne pomalá, že vás jej hranie bude skôr otravovať. Fyzika áut je navyše naprogramovaná tak nešťastne, že rozhodne nezodpovedá reálnym jazdným vlastnostiam modelov a hru po nanajvýš niekoľkých minútach vypnete.
Vašou úlohou je ovládať auto tak, aby prešlo vymedzenými úsekmi cesty za čo najkratší čas, pričom pred dosiahnutím každého checkpointu môžete zasiahnuť takú časť vozovky, ktorá vám pridá na rýchlosti. Cieľom je získať dostatočné hodnotenie na to, aby ste si garáži mohli vybrať ďalšie ešte lepšie auto. Úmysel bol nepochybne dobrý, vyhotovenie hry ale pokrivkáva a našťastie v žiadnom prípade nehrozí, že by sme si na tejto hre vybudovali závislosť 🙂




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »