Nový Volkswagen Arteon Shooting Brake

Facelift modelu Arteon prinesie aj jeho historicky prvú verziu kombi. Bude štýlový Passat Variant novým predajným hitom?
Vydané  Text: 
Keď sa v polovici januára na internete začali objavovať fotografie nového Volkswagenu Arteon vo verzii kombi, hovorilo sa, že sa bude jednať o verzii výlučne pre čínsky trh. Dnes vieme, že automobil zamieri do oficiálneho predaja aj v Európe, a to dokonca ešte tento rok. Od zverejnenia prvých fotografií sa uvažovalo nad názvom Volkswagen CC Travel Edition, ale v komunite motoristov sa ujal názov Volkswagen Arteon Shooting Brake – údajne takéto pomenovanie lepšie vystihuje podstatu a charakter automobilu. S akým názvom napokon toto štýlové kombi zamieri do showroomov, ukážu nasledujúce mesiace.
VW Arteon kombi bude predstavený spoločne alebo tesne po uvedení faceliftu východiskového modelu Arteon, ktorý využíva karosárske vyhotovenie fastback alebo 4-dverové kupé. Ten vstúpi do modelového roku 2021 s niekoľkými estetickými vylepšeniami, ale aj inováciami na palube. Ponúknuť by mal napríklad vylepšený informačný systém s online pripojením, zvýšenie efektivity pohonu a v ponuke motorizácií sa očakávane objaví 2.0 TDI EVO a benzínové mild-hybridy. Čo zatiaľ nepoznáme, sú technické parametre, ceny a ani podrobné fotografie. Na tieto informácie si ešte niekoľko týždňov musíme počkať, očakávame však, že objem batožinového priestoru sa bude pohybovať okolo 650 litrov (ako v Passate Variant), cena základného karosárskeho vyhotovenia po facelifte mierne stúpne nad súčasných 35 420 eur. Cenový rozdiel medzi Passatom a Passatom Variant je iba 1 720 eur, ale v prípade Arteonu môžeme uvažovať o niekoľkotisícovom rozdiele. Nepredpokladáme, že by cena Arteonu kombi klesla pod 39 990 eur.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »