Nové BMW M340 xDrive Touring: Na toto sme čakali

BMW M340i xDrive Touring (2020) prichádza s pozoruhodným výkonom z radového šesťvalca.
Vydané  Text: 
Ponuka výkonných modelov BMW sa novembri rozrastie o kombi M340i xDrive a postaví sa vedľa sedanu rovnakej motorizácie. Kombi využíva benzínový agregát M TwinPower Turbo a balíček vylepšení M Sport: diferenciál, tlmiče, brzdy a riadenie, pričom o lepšiu aerodynamiku a agresívnejší imidž sa stará estetický balík M.
Radový šesťvalec vyvinie maximálny výkon 275 kW (374 k), pričom predchodcu prekonáva až o 35 kW. Šesť valcov s celkovým objemom tri litre ponúkne o celých 50 Nm väčší krútiaci moment v porovnaní s predchodcom, čím dosahuje maximálnych 500 Nm. Uvedené nárasty výkonu majú za dôsledok, že novinka aj rýchlejšie akceleruje, z nuly na 100 km/h vyštartuje už za 4,4 sekundy pri sedane a 4,5 sekundy pri touringu (kombi). Do oboch karosárskych variantov sa štandardne montuje 8-stupňová automatická prevodovka Steptronic Sport. Novinka ponúkne na výber tradičné štyri hlavné jazdné režimy, Eco Pro, Comfort, Sport a Sport+, pričom vodič má možnosť navoliť si aj vlastný jazdný režim s individuálnymi preferenciami. Tlmiče sú riadené elektronicky, jazdné režimy sa prepínajú pomocou ovládača Driving Experience Control.
Výkonný sedan aj kombi stoja na 18-palcových diskoch z ľahkých zliatin a rozličných pneumatikách: vpredu na 225/45 R 18, vzadu na 255/40 R 18. Odlišné pneumatiky vozidlá majú aj vtedy, keď si zákazník zadováži príplatkové 19-palcové disky. Prvých 340 kusov novinky bude predávaných ako „M340i First Edition“, pričom každý z modelov bude vybavený plaketami s výrobným číslom tejto limitovanej edície. First Edition bude stáť na 19-palcových diskoch, interiér bude čalúnený do kože Merino v dvojfarebnej schéme Fjord Blue/Silverstone a ponúkne lesklé ozdobné prvky.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »