Nové BMW radu 3 Touring sa zväčšilo vo všetkých smeroch

Nové BMW radu 3 sa dočkalo vyhotovenia Touring, teda kombi. Spája v sebe luxus, športovosť i úžitkovosť. S viac ako 1,7 miliónmi predaných kusov v predchádzajúcich generáciách má opäť ambície stať sa jedným z lídrov svojho segmentu.
Vydané  Text: 
1,7 milióna predaných kusov všetkých generácií, z toho 500-tisíc kusov patrilo tej predchádzajúcej. BMW radu 3 Touring je mimoriadne populárne vozidlo a v novej generácii ponúka viac ako kedykoľvek predtým. V porovnaní s predchodcom je novinka dlhšia o 76 mm, širšia o 16 a vyššia o 8 milimetrov. Celkové rozmery tak dosahujú úctyhodných 4 709×1 827×2 851 mm. Batožinový priestor medzigeneračne narástol o päť litrov na rovných 500 litrov a po sklopení zadných sedadiel do roviny sa sprístupňuje nákladný priestor s kapacitou 1 510 litrov. Do predaja sa dostanú motorické varianty 330i, M340i xDrive, 330d xDrive, 320d a tiež hybridný 330e. Motory sú konfigurovateľné s manuálnou 6-stupňovou prevodovkou a 8-stupňovou automatikou Steptronic.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »