Slováci vyberali najlepšie autá na trhu! Ako to dopadlo?

Dvadsiaty druhý ročník ankety Best Cars sme oficiálne ukončili vyhlásením výsledkov a odovzdaním cien do rúk víťazom, respektíve predstaviteľom jednotlivých značiek.
Vydané  Text: 
Najlepší automobil v kompaktnej triede, najlepší športový automobil s cenovým limitom či najobľúbenejšia značka, prípadne najlepší servis zákazníkom a najohľaduplnejšia značka k životnému prostrediu. **Všetky hodnotenia si zúčastnení vypočuli so záujmom. Napokon účasťou 3 608 respondentov prekračuje naša anketa výrazne hranicu reprezentatívnej vzorky.** Naviac vzhľadom na priemerný vek našich hlasujúcich 41 rokov ide s najväčšou pravdepodobnosťou o reálnych kupujúcich. Stúplo aj percentuálne zastúpenie žien, tohto roku sa na ankete podieľali až pätnástimi percentami. Teší nás to. Ak ste sa v minulom čísle zapozerali do grafov, tak vám určite neušlo ani to, že víťazi jednotlivých kategórií sa opakujú. BMW je najobľúbenejšia značka, Volvo je synonymum bezpečnosti, Toyota reprezentuje spoľahlivosť a ohľaduplnosť k životnému prostrediu. Mercedes-Benz dominuje v motoristickom športe a službách zákazníkov, a Škoda, Kia, Dacia a Hyundai rezonujú u našich motoristov ako autá s najlepším pomerom ceny a hodnoty. **Možno sa pýtate, ktoré značky si v tejto ankete ukoristili najviac ocenení, tak sme sa rozhodli vytvoriť rebríček, v ktorom sme obodovali prvé tri umiestnenia, kde prvé miesto získalo tri body, druhé dve a tretie jeden bod.** Následne sme vytvorili rebríček najoceňovanejších značiek v roku 2019. Poradie na prvých desiatich miestach vyzerá takto: 1. Volkswagen (23) 2. BMW (17) 3. Škoda (16) 4. Audi (15) 5. Mercedes-Benz (13) 6. Mazda a Volvo (8) 7. Ford (7) 8. Toyota (6) 9. Porsche (4) 10. Kia (2)

Rozum vs. srdce

**Aj tak sa dá charakterizovať rozdiel medzi voľbou A a B. Už tradične delíme jednotlivé autá do dvoch kategórií.** V tej prvej rozhoduje srdce, v tej druhej pragmatizmus. Víťazmi pragmatizmu sa stali automobily značiek Volkswagen, Škoda, Volvo, Audi a Ford. Voľba A ukázala silu noviniek. VW Polo, Mercedes-Benz triedy A , Audi Q8, BMW radu 8, Mercedes-AMG GT Roadster či BMW X2. Aby sme však boli správni, tak v kategórii A sme mali aj dve prekvapujúce prvé miesta. Môžeme povedať, že ide o stálice – Škodu Super a Volkswagen Multivan. Obe autá nemožno považovať za novinky a obe majú stálych fanúšikov. No VW Multivan nekompromisne kraľuje už niekoľko rokov.








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.