Peugeot plánuje veľkú expanziu! O čo pôjde?

O plánoch na rozšírenie pôsobenia sa hovorí už roky.
Vydané  Text: 
V posledných dňoch došlo k oživeniu témy týkajúcej sa expanzie francúzskej automobilky Peugeot na trhy v USA a Kanade. **O uvedení značky na americký trh sa pritom hovorí už niekoľko rokov, no oficiálneho potvrdenia týchto zámerov sme sa dočkali len minulý mesiac,** keď túto správu vypustil do sveta samotný riaditeľ koncernu PSA, Carlos Tavares. Ako prvý z koncernu PSA by sa za veľkú mláku mohol dostať práve spomínaný Peugeot, ktorý teraz dostal za úlohu pripraviť expanznú stratégiu. Pre Američanov však nebude Peugeot úplnou novinkou, **automobilka v zámorí už v minulosti pôsobila, no pre slabé predaje niektorých modelov sa začiatkom deväťdesiatych rokov z USA stiahla úplne.** Pri zostavovaní portfólia si tentokrát automobilka bude musieť dať väčší pozor na to, aké modely za veľkú mláku nakoniec prinesie. **Prvé reakcie tamojších novinárov a automobilových nadšencov na nové modely Peugeot 3008 či 508 sú však viac než pozitívne.** „Po predstavení 3008 sme dočkali naozaj skvelej odozvy, dokonca až z Kalifornie sme počuli ,Wow, to auto je fakt super ‚… Napriek tomu sa chceme vrátiť pozvoľným spôsobom a neplytvať ihneď miliardami na rozsiahlu operáciu,“ dodal Jean-Phillipa Imparato.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.