Piatou automobilkou na Slovensku môže byť Škoda!

Volkswagen presunie do roku 2023 výrobu vozidiel rodiny Passat do fabriky českej automobilky Škoda Auto v Kvasinách, kde sa budú vyrábať spolu s modelmi Škoda Superb a Kodiaq. Oznámil to na piatkovej tlačovej konferencii šéf koncernu VW, Herbert Diess. V Kvasinách sa v súčasnosti vyrábajú aj modely Škoda Karoq a Seat Ateca. Práve ich **výroba by sa mala v… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Volkswagen presunie do roku 2023 výrobu vozidiel rodiny Passat do fabriky českej automobilky Škoda Auto v Kvasinách, kde sa budú vyrábať spolu s modelmi Škoda Superb a Kodiaq. Oznámil to na piatkovej tlačovej konferencii šéf koncernu VW, Herbert Diess. V Kvasinách sa v súčasnosti vyrábajú aj modely Škoda Karoq a Seat Ateca. Práve ich **výroba by sa mala v blízkej budúcnosti presunúť do novej fabriky, ktorá mala vzniknúť práve v strednej Európe.** Napriek tomu, že konkrétne miesto zatiaľ nie potvrdené, **podľa nepotvrdených informácií je v hre aj Slovenská republika.** Najpravdepodobnejšou lokalitou, kam by mohla Škoda umiestniť svoju novú továreň, je **strategický park Haniska pri Košiciach. Ten bol pôvodne určený pre automobilku BMW,** ktorá sa však nakoniec rozhodla pre Maďarsko. V hre je však viacero krajín a okrem východného Slovenska by sa o novú investíciu spoločnosti mohli pobiť aj Bulharsko, Turecko, Rumunsko alebo spomínané Maďarsko. **Konečné rozhodnutie malo padnúť dnes** v centrále automobilky v nemeckom Wolfsburgu, kde zasadala dozorná rada Volkswagenu. Vedenie sa však ani dnes na rokovaní nedohodlo.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »