Najdrahšie SUV na svete z dubajského autosalóna sa za mesiac ukáže znova v Las Vegas

Až dva a pol metra vysoké SUV je vybavené barom, kávovarom, trezorom a vie jazdiť po piesočných dunách.
Vydané  Text: 

Fanúšikovia veľkolepých autosalónov majú tento rok pomerne veľa dôvodov na radosť, všetky naše európske podujatia by mali hostiť pestrú paletu automobilových značiek a stať sa dejiskom zaujímavých premiér. Je to tak aj napriek tomu, že na parížskom autosalóne sa neukázala napríklad značka Volkswagen a všeobecne sa špekuluje o význame konvenčných autosalónov. Jeden taký, ktorý sa nekoná každý rok, ale o jeho význame asi nemožno diskutovať, je ten v Dubaji. Tento rok dubajský autosalón neotvorí svoje brány, ale minulý ročník ukázal množstvo skvelých luxusných automobilov a od toho budúcoročného sa očakáva ešte oveľa viac.
Medzi mnohými atraktívnymi vozidlam sa predviedlo aj jedno, ktoré sa po prvotnom veľkom rozruchu rýchlo vytratilo z pozornosti verejnosti – Karlmann King. Toto obrie SUV pre šejkov schopné jazdy po pieskových dunách vzbudilo pozornosť nielen luxusným interiérom so vstavaným barom, ale aj dizajnom karosérie, ktorá by napríklad u nás dostala stopku kvôli bezpečnosti chodcov.
Vozidlo s dĺžkou šesť metrov a výškou dva a pol metra je vybavené nepriestreľnou karosériou a bezpečnostnými oknami, pohon všetkých kolies zabezpečuje 10-valec (V10) so zdvihovým objemom 6,8 litra a maximálnym výkonom 270 kW (362 koní, uvádza sa aj 398 k). Výrobca uvádza, že ide o európske vozidlo vytvorené európskym tímom, pritom však použil podvozok z amerického trucku Ford F-450. Ukázalo sa, že za týmto medzinárodným projektom stojí čínska spoločnosť IAT Automobile Technology, ktorá takýmto spôsobom vyhovela náročnej klientele. Interiér vozidla bol preto vybavený trezorom, kávovarom, barom so šampanským, obrovským televízorom so 4K rozlíšením, chladničkou, Hi-Fi audiosystémom či hernou konzolou Playstation 4.
Karlmann King sa má podľa výrobcu vyrobiť v limitovanom množstve iba dvanásť kusov a jeho cena nemala klesnúť pod závratných 2,2 milióna eur. Opodstatnenie tejto vysokej ceny nevidíme vo vysokej bezpečnosti alebo jazdných vlastnostiach, ale v snahe dostať sa do povedomia cieľovej skupiny. Nejaký šejk si predsa nebude čítať letáky o aute za 100-tisíc eur, veľké hranaté SUV s cenou vyše dvoch miliónov zaujme jeho pozornosť viac. **AKTUALIZOVANÉ 19.10.2018:** Spoločnosti, ktorá vozidlo vyrába a predáva, sme sa spýtali, či sa jej do dnešného dňa podarilo rozpredať všetkých dvanásť avizovaných exemplárov. Odpovedala nám v zmysle, že nám nemôže prezradiť, koľko kusov sa dodnes predalo. Sales director spoločnosti, Michael Nothdurft, ďalej dodáva, že Karlmann King je vyrábaný samostatne na konkrétnu objednávku a ešte „niekoľko“ do tucta zostáva voľných. Značka spustila predaj modelu v decembri 2017 v Dubaji, najbližšie budeme mať možnosť vidieť ďalší exemplár v novembri na SEMA show v Las Vegas.








Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.