Nedeľník: Najčítanejšie články týždňa #39

SEAT už testuje nový Leon, testovali sme VW Touareg 3,0 V6 TDI SCR, Mercedes má nový hothatch AMG A 35 či výber premiér Škody na autosalóne v Paríži. Za týždeň sa toho udialo ešte oveľa viac.
Vydané  Text: 
### Neprehliadnite: Výber najpopulárnejších článkov za posledný týždeň Každý týždeň zverejňujeme desiatky nových príspevkov, ktoré sú pestrou zmesou tém s jedným spoločným menovateľom – je ním mobilita. Nové modely áut, elektrické bicykle a kolobežky, lode, lietadlá, technológie budúcnosti, kuriózne prípady z ciest, poradňa a testy automobilov, to všetko môžete v priebehu týždňa čítať na našich stránkach. V nedeľu zverejňujeme výber najsledovanejších a najzaujímavejších príspevkov, ktoré by ste určite nemali prehliadnuť. Za aktuálny 39. týždeň v roku 2018 vyberáme nasledovné príspevky:

SEAT už testuje novú generáciu Leonu, predné svetlá sú oddelené od karosérie

Novú generáciu SEAT Leon uvidíme už budúci rok, dnes prebiehajú testy prvých prototypov.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.