Dacia Sandero Stepway dostane silného rivala, Renault Clio SUV je už na ceste!

SUV postavené na malom hatchbacku sa už testuje na cestách
Vydané  Text: 

### Renault Clio je v Európe populárny model, voľbou zákazníkov sa stáva pre svoju cenovú dostupnosť, pestrú technologickú výbavu, moderný dizajn a šikovné rozmery, ktoré ho predurčujú do miest. Trend je ale neúprosný, každý jeden malý hatchback sa musí pretransformovať aj do podoby SUV/crossover a ani Clio nie je výnimkou. Crossover založený na Renaulte Clio by sa mohol stať vážnym konkurentom pre Dacia Sandero Stepway, ohroziť by ho mohol práve zmienenou cenovou dostupnosťou a technologickou vybavenosťou. Novinka doteraz nebola ohlásená oficiálne a žiadne správy sa o nej nevyskytli ani v automagazínoch, ktoré dôsledne zbierajú všetky nové správy o prototypoch áut. Podľa fotografií, ktoré zverejnil portál autoevolution (zdroj nižšie), môžeme usudzovať, že Renault sa vydal cestou zmeny koncepcie so zachovaním vzhľadu východzieho modelu. Jedná sa teda o podobný prístup, aký si zvolila značka Ford pri vývoji modelu Fiesta Active.
Renault Clio SUV má nový nárazník a zadné svetlá, na aute s rozsiahlym maskovaním ale nevidno detaily predných svetlometov a masky chladiča. Je pravdepodobné, že Clio SUV preberie niektoré nové črty z aktuálneho dizajnového jazyka francúzskej automobilky, slová o dizajnovej revolúcii modelu by sme si radšej nechali pre seba. Po lepšom preskúmaní predných partií môžete vidieť, že svetlomety takmer kopírujú vzhľad tých aktuálnych v Cliu. Charakter vozidla pripomína súčasný model Captur. Portál autoevolution zmieňuje očakávania, že sa nové malé SUV bude dodávať so základným prepĺňaným trojvalcovým motorom so zdvihovým objemom jeden liter s výkonom okolo 74 – 82 kW (100 – 110 k). Alternatívou k trojvalcu má byť 1.5 dCi a potencionálne aj 1,3-litrový agregát z faceliftovaného Kadjaru. Ponuka prevodoviek ponúkne okrem štandardného manuálu aj automatiku EDC, prípadne robotizovaný variant.
Nové Clio SUV v žiadnom prípade nenahradí aktuálny model Captur, ktorý má v roku 2020 ešte trocha narásť na rozmeroch. Nie je totiž vôbec ojedinelé, že jedna automobilová značka predáva dva na prvý pohľad podobné crossovery: pripomeňme si napríklad KIA Stonic a Niro či Volkswagen T-Roc a očakávaný T-Cross.

TEST: Renault Clio Grandtour 1,5 dCi -Osvedčený spoločník

Renault Clio Grandtour patrí medzi osvedčené stálice na našich cestách. Jeho faceliftovanú verziu sme dostali do redakcie v najvyššej výbave Intens s paketom GT Line Full 17" a s najvýkonnejším naftovým motorom 1.5 dCi.








Pokračujte na ďalší príspevok »



auto motor a šport č. 4/2024

Štatút reklamnej a propagačnej súťaže FERRAGAMO RED LEATHER – auto motor a šport č. 4/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže FERRAGAMO RED LEATHER – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé

      
  • auto motor a šport č. 4/2024

    Štatút reklamnej a propagačnej súťaže MONTBLANC LEGEND BLUE – auto motor a šport č. 4/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže MONTBLANC LEGEND BLUE – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé