Dacia Sandero Stepway dostane silného rivala, Renault Clio SUV je už na ceste!

SUV postavené na malom hatchbacku sa už testuje na cestách
Vydané  Text: 
### Renault Clio je v Európe populárny model, voľbou zákazníkov sa stáva pre svoju cenovú dostupnosť, pestrú technologickú výbavu, moderný dizajn a šikovné rozmery, ktoré ho predurčujú do miest. Trend je ale neúprosný, každý jeden malý hatchback sa musí pretransformovať aj do podoby SUV/crossover a ani Clio nie je výnimkou. Crossover založený na Renaulte Clio by sa mohol stať vážnym konkurentom pre Dacia Sandero Stepway, ohroziť by ho mohol práve zmienenou cenovou dostupnosťou a technologickou vybavenosťou. Novinka doteraz nebola ohlásená oficiálne a žiadne správy sa o nej nevyskytli ani v automagazínoch, ktoré dôsledne zbierajú všetky nové správy o prototypoch áut. Podľa fotografií, ktoré zverejnil portál autoevolution (zdroj nižšie), môžeme usudzovať, že Renault sa vydal cestou zmeny koncepcie so zachovaním vzhľadu východzieho modelu. Jedná sa teda o podobný prístup, aký si zvolila značka Ford pri vývoji modelu Fiesta Active.
Renault Clio SUV má nový nárazník a zadné svetlá, na aute s rozsiahlym maskovaním ale nevidno detaily predných svetlometov a masky chladiča. Je pravdepodobné, že Clio SUV preberie niektoré nové črty z aktuálneho dizajnového jazyka francúzskej automobilky, slová o dizajnovej revolúcii modelu by sme si radšej nechali pre seba. Po lepšom preskúmaní predných partií môžete vidieť, že svetlomety takmer kopírujú vzhľad tých aktuálnych v Cliu. Charakter vozidla pripomína súčasný model Captur. Portál autoevolution zmieňuje očakávania, že sa nové malé SUV bude dodávať so základným prepĺňaným trojvalcovým motorom so zdvihovým objemom jeden liter s výkonom okolo 74 – 82 kW (100 – 110 k). Alternatívou k trojvalcu má byť 1.5 dCi a potencionálne aj 1,3-litrový agregát z faceliftovaného Kadjaru. Ponuka prevodoviek ponúkne okrem štandardného manuálu aj automatiku EDC, prípadne robotizovaný variant.
Nové Clio SUV v žiadnom prípade nenahradí aktuálny model Captur, ktorý má v roku 2020 ešte trocha narásť na rozmeroch. Nie je totiž vôbec ojedinelé, že jedna automobilová značka predáva dva na prvý pohľad podobné crossovery: pripomeňme si napríklad KIA Stonic a Niro či Volkswagen T-Roc a očakávaný T-Cross.

TEST: Renault Clio Grandtour 1,5 dCi -Osvedčený spoločník

Renault Clio Grandtour patrí medzi osvedčené stálice na našich cestách. Jeho faceliftovanú verziu sme dostali do redakcie v najvyššej výbave Intens s paketom GT Line Full 17" a s najvýkonnejším naftovým motorom 1.5 dCi.








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.