FOTO: Nová Škoda Rapid bez maskovania!

Český internetový portál auto-mania.cz pred niekoľkými dňami **získal exkluzívne fotografie nemaskovaného modelu Rapid,** ktorý plánuje automobilka Škoda predstaviť začiatkom budúceho roka. Už na prvý pohľad je viditeľná **príbuznosť s nedávno zverejneným konceptom Vision RS.** Sme zvedaví na vzhľad zadnej časti, ktorú sa českému portálu zatiaľ získať nepodarilo. Zdá sa však, že Česi s ostrými hranami ešte neskončili… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Český internetový portál auto-mania.cz pred niekoľkými dňami **získal exkluzívne fotografie nemaskovaného modelu Rapid,** ktorý plánuje automobilka Škoda predstaviť začiatkom budúceho roka. Už na prvý pohľad je viditeľná **príbuznosť s nedávno zverejneným konceptom Vision RS.** Sme zvedaví na vzhľad zadnej časti, ktorú sa českému portálu zatiaľ získať nepodarilo. Zdá sa však, že Česi s ostrými hranami ešte neskončili a na novej generácii budú ešte výraznejšie zakomponované nielen do prednej, ale aj zadnej časti. Čo sa môže zmeniť, je názov nového modelu. **Automobilka síce zatiaľ nič nepotvrdila, v zákulisí sa hovorí o úplne novom mene pre nástupcu.**
**Novinka sa má zbaviť zastaranej platformy PQ 26, ktorú nahradí modulárna MQB z modelov Octavia či Karoq.** Vďaka nej môže ľudový model získať výrazne lepšie jazdné vlastnosti a viac priestoru v interiéri. Interiérom sa má priblížiť Octavii, samozrejmosťou bude **veľký dotykový displej, nové asistenčné systémy či kvalitnejšie sedadlá.** Pod kapotou môžeme očakávať známe preplňované agregáty 1.0 a 1.5 TSI v rôznych výkonových verziách, **neistú budúcnosť majú zatiaľ naftové motorizácie.** Internetové zdroje však odmietajú akúkoľvek elektrifikáciu, no továrenskú alternatívu na **stlačený zemný plyn by určite privítali najmä taxikári.**

Automobilka odhalila prvé skice nového kompaktu Vision RS!

Úplne nový model od Škody bude niesť črty novej Fabie a charakter Rapidu Spaceback, výrobca ho nazýva Vision RS. Je toto nová Škoda Favorit?




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.