Toyota vyrába svoj vlastný „Rolls Royce“, volá sa Century!

Spája v sebe kontrast najmodernejších technológií a silných tradícií. V japonských autosalónoch debutuje tretia generácia luxusného modelu Toyota Century, ktorá vozí aj členov cisárskeho dvora.
Vydané  Text: 
Century je oficiálnou limuzínou cisára Akihita. Japonský panovník sa vozí v špeciálne vyrobenom modeli v hodnote 500-tisíc dolárov. Je pravdepodobné, že onedlho vymení auto, pretože Toyota uvádza na trh novú generáciu svojej limuzíny hodnej panovníkov. **Polstoročie auta storočia** Toyotu Century uviedli na trh v roku 1967 pri príležitosti stého výročie narodenia Sakichi Toyodu, zakladateľa spoločnosti Toyota Group. Už viac ako 50 rokov je tento model symbolom postavenia a obľúbeným vozidlom japonskej elity. A to i napriek tomu, že Century sa celé desaťročia nemenila. Aktuálne sa do japonských autosalónov dostáva tretia generácia, a to až 21 rokov od premiéry druhej generácie.
**Esencia japonskosti** Nová limuzína Toyoty je výrazne ovplyvnená tradíciami a odvoláva sa rovnako na charakteristické vlastnosti tohto modelu počas desaťročí, ako aj na kultúrne dedičstvo Japonska. Jej tvorcovia sa inšpirovali tradíciami japonských majstrov remesiel a zásadami pracovnej etiky monozukuri. Century disponuje najnovšími technologickými riešeniami v duchu moderných japonských priorít, ktorými je trvalo udržateľný rozvoj a bezpečnosť pre všetkých. Svedčí o tom aj hybridný pohon a moderné bezpečnostné systémy Toyota Safety Sense a HELPNET®.
Dvere vozidla majstri zhotovili v súlade s remeselníckym umením obdobia Heian (794-1185 nl.). Hĺbku čierneho laku Kamui (ethernal black) dosiahli vďaka siedmim vrstvám a rôznym technikám leštenia, napríklad mokrým pieskom. Predná časť je zdobená ručne zhotoveným znakom fénixa. Interiér doplnili prvky z pravého dreva. Zadné sedadlo má na ľavej strane masážnu funkciu a výklopnú podnožku pod chodidlá. Toto miesto je vyhradené pre najvýznamnejšieho cestujúceho, preto je pri ňom sústredené ovládanie multimediálneho systému, ozvučenia a klimatizácie. Na ich kontrolu slúži dotykový displej umiestnený v lakťovej opierke pod pravou rukou.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.