AUTOSALÓN BRATISLAVA: KIA predvádza vrchol svojej ponuky

Spoločnosť Kia Motors dnes na bratislavskom Autosalóne 2018 predstavila svoje najnovšie modely. Pozornosť sa upriamila najmä na slovenskú premiéru novinky Kia Ceed spolu s PHEV modelmi Optima a Niro ako aj na vynovené Sorento.
Vydané  Text: 
**Nová Kia Ceed** Tretia generácia modelu Ceed je navrhnutá, vyvinutá, zostrojená a vyrobená v Európe. Nová rodina modelov Ceed, ktorá sa v priebehu tohto roka rozšíri o päťdverový hatchback a Sportswagon, posilňuje pôsobenie Kia v segmente C s inovatívnymi technológiami, zrelým a športovým dizajnom a agilnejšou jazdou.
Nová KIA SORENTO
**Vylepšená Kia Sorento** Nová Kia Sorento, sedemmiestne vlajkové SUV automobilky, je v ponuke s novou osemstupňovou automatickou prevodovkou, ktorá je dielom samotnej automobilky. Prevodovka zaručuje hladké radenie a rozhodnú jazdu, pričom znižuje produkciu emisií. Okrem toho môžeme spomenúť množstvo vylepšení z hľadiska bezpečnosti, komfortu a praktickosti, napríklad nový informačno-zábavný systém spoločnosti Kia s 8,0-palcovou dotykovou obrazovkou a rad asistenčných bezpečnostných technológií pre vodiča. Vylepšené Sorento je navyše prvýkrát v ponuke aj s novou špecifikáciou „GT-Line“, ktorá zákazníkom prináša športový vzhľad a dynamiku vysokovýkonných modelov Kia s označením GT. Súčasne si však zachováva všestrannosť, jazdné vlastnosti a pohodlie typické pre tento model.
**Niro Plug-in Hybrid: praktickosť crossovera aj mimoriadne nízke emisie** Nová plug-in hybridná verzia modelu Niro v sebe spája všestrannosť a atraktívny dizajn crossovera s maximálnou palivovou hospodárnosťou pokročilého plug-in hybridného pohonu. Niro ako prvý automobil na trhu bude ťažiť z dvoch významných trendov: stúpajúceho predaja plug-in hybridných modelov (predpokladá sa, že do konca roka 2023 sa zvýši na viac ako 600 000 vozidiel ročne) a neutíchajúceho rastu trhu s kompaktnými crossovermi.
**Vysoká hospodárnosť modelu Optima Sportswagon Plug-in Hybrid** Popri modeli Niro je nová Optima Sportswagon Plug-in Hybrid druhým vozidlom vybaveným pokročilým systémom hybridného pohonu, ktoré má výstavnú premiéru. Prináša spojenie všestrannosti typickej pre vozidlá typu Tourer, ktorou sa vyznačuje klasická Optima Sportswagon, a mimoriadne hospodárneho pohonného systému, ktorým je vybavený sedan Optima Plug-in Hybrid. Nový model je vyrobený špeciálne pre európsky trh a v záujme maximálnej praktickosti ponúka 440 litrov (VDA) batožinového priestoru, čo je o 133 litrov viac ako sedan Optima Plug-in Hybrid. Pohonný systém tvorí kombinácia úsporného 2,0-litrového štvorvalcového motora GDI s označením „Nu“, elektromotora s výkonom 50 kW a lítiovo-iónového polymérového akumulátora s kapacitou 11,26 kWh. Model Optima Sportswagon Plug-in Hybrid, s celkovým výkonom 205 koní a vysokým maximálnym krútiacim momentom 375 Nm, poskytuje vodičom v čisto elektrickom režime jazdný dosah viac ako 60 kilometrov.








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.