Novú Ladu Vestu SW a SW Cross uvidíme na autosalóne v Bratislave. Poznáme aj slovenské ceny!

Slováci moderným Ladám veria.
Vydané  Text: 
Lada si opäť hľadá cestu na západné trhy a s novými modelmi má veľkú šancu na úspech najmä v krajinách strednej Európy. O nové modely je veľký záujem, čo dokazuje aj oficiálne vyjadrenie dílera na sociálnej sieti Facebook: „Všetky modely Vesta SW a Vesta SW Cross, ktoré cez slovenský import dorazia už čoskoro, sú predané. Áno, ľudia to kupujú aj bez toho aby to videli.“
Ďalšiu hromadnú objednávku plánuje importér zrealizovať už koncom mája, pričom objednané autá, aj kvôli celozávodnej dovolenke, dorazia na Slovensko najskôr v októbri. V súčasnosti na oficiálnych stránkach nájdete aj ceny jednotlivých modelov. Lada Vesta SW je k dispozícii len v jedinej výbave s označením Lux, ktorej cena začína na 14 000 €. Základná cena oplastovanej verzie je v porovnaní s obyčajnou Vestou SW nižšia o tisíc eur kvôli rozdielom vo výbave.
V základnej výbave „Ice“ môžete počítať s manuálnou klimatizáciou, elektrickými oknami, prednými a bočnými airbagmi, palubným počítačom či rádiom so 4 reproduktormi. Luxusnejšia verzia pridáva 16“/17“ zliatinové kolesá, automatickú klimatizáciu, parkovaciu kameru, vyhrievané predné sedadlá a dotykový multimediálny systém. Pod kapotou je k dispozícii len jediný motor, a to benzínová atmosférická 1,6ka s výkonom 78 kW (106 k) spriahnutá s 5-stupňovou manuálnou prevodovkou. Všetky novinky budú vystavené aj na blížiacom sa autosalóne v Bratislave.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.