Najmenšie luxusné SUV od Audi príde do dvoch rokov, poznáme prvé detaily o Q1

Vyrábať esúvečka z malých hatchbackov je trend, ktorý tak skoro neprejde.
Vydané  Text: 
Aktuálne je najmenším SUV z dielne Audi model Q2. Q1 by malo byť logicky ešte menšie.
Ako uvádzajú zahraničné zdroje, najmenším modelom v ponuke výrobcu z Ingolstadtu bude model Audi Q1. Automobil kategórie SUV bude postavené na základoch modelu A1 druhej generácie a debutovať bude už v tomto roku.


Podvozková platforma bude MQB, teda tá, na ktorých stoja aj nové modely Seatu Ibiza aj VW Polo. Aktuálne je najmenším SUV z dielne Audi model Q2. Q1 by malo byť logicky ešte menšie. Audi zatiaľ veľa detailov neuvádza, či skôr skoro žiadne, ale práca na novom modeli bola nedávno potvrdená jedným z vedúcich oddelení predaja a marketingu. Vysvetlil, značku Audi motivuje k jeho vývoju stále rastúci dopyt po automobiloch kategórie SUV, najmä kompaktných SUV.
Audi pripravuje najmenšie esúvečko Q1, malo by stáť na základoch modelu A1
Očakáva sa, že aj napriek rastúcemu tlaku verejnosti budú v ponuke modelu aj naftové motory, prím však budú hrať tie benzínové a slova sa dočká aj hybrid. Môžeme očakávať, že najmenšou pohonnou jednotkou bude litrový trojvalec, naftový agregát s objemom 1,6 litra bude konkurovať svojmu benzínovému náprotivku s objemom 1,5 litra. Predpoklady, že sa Q1 predstaví aj v spojení benzínovo-elektrického pohonu, sú oprávnené. Neuvažuje sa však tým smerom, že by Audi do tohto entry-level-SUV modelu zakomponovalo plug-in hybridný koncept, elektrický systém by iba doplnkovo podporoval konvenčný pohon.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.