VW Arteon bude aj ako Shootingbrake, Nemci avizujú zmeny

Štvordverové kupé premenené na kombi by mohlo byť hitom.
Vydané  Text: 
VW Arteon Shootingbrake kombi (2019, foto: Auto Motor und Sport/Schulte)
**Arteon je spoločne s novým Touaregom zrejme najpôsobivejším Volkswagenom všetkých čias. Avizovaný asistent priťahovania pohľadov funguje aj dnes, keď už na cestách tieto automobily vídaváme pomerne často.** To, čím Arten zaujal najviac, nie je nutne iba jeho technika. Dizajn sa tentokrát koncernu natoľko vydaril, že zákazníkom neprekáža ani pomerne vysoká základná cena 29 690 eur. Na druhej strane, taký Sharan stojí iba o tri stovky menej. Začiatkom tohto roka dostal projekt Arteon zelenú v príprave jeho druhej karosárskej verzie, ktorú zvyčajne poznáme pod názvom Shootingbrake. Ide v podstate o kombi vytvorené zo štvordverového kupé, pričom výrobca má v pláne zachovať športový i luxusný charakter vozidla.
VW Arteon Shootingbrake kombi (2019, foto: Auto Motor und Sport/Schulte)
Arteon kombi by v porovnaní s jeho jedinou súčasnou verziou ponúkal výrazne väčší batožinový priestor, rozšírenú variabilitu a podľa nemeckého Auto Motor und Sport aj zväčšenú svetlú výšku podvozka. Naozaj by nás zaujímalo, ako sa tieto zmeny prejavia na jazdných vlastnostiach. Kedy sa však Arteon v druhom karosárskom vyhotovení začne predávať, zatiaľ nie je isté. Hovorí sa o budúcom roku. Ešte koncom tohto roka Volkswagen uvedie do predaja športovú verziu Arteon R s výkonom 400 koní a motorom VR6. Tento motor sa dostane aj do Golfu Variant R.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.