Fotogaléria:Dizajnérska súťaž Lexusu

Ak sa vám nepáči súčasné portfólio značky Mini a ste fanúšikom klasiky, tak tento článok rozhodne neobchádzajte.


Najväčším paradoxom na Mini Remastered je, že ho nevyrába Mini. **Koncept spájajúci originálny vzhľad a modernú techniku vznikol u malosériového výrobcu David Brown Automotive.** Pán Brown sa už nejakú dobu venuje výrobe novodobých automobilov s klasickým dizajnom z minulosti a medzi jeho najúspešnejšie reinkarnácie patrí Speedback GT.

Jeho najnovší projekt však má veľkú šancu posunúť firmu vpred a zo staronového Mini sa môže veľmi rýchlo stať hit. Veľa pôvodných dielov na novom Mini Remastered nenájdeme, väčšinu si totiž vyrobili sami. **Auto dostalo pevnejší skelet, preladený podvozok a množstvo ručne vyrobených dielov.**

Trpieť nebudete ani v interiéri. Tam na vás čaká **moderný infotaiment a pohodlné sedadlá, nezabudlo sa ani na retro štýl, a preto ponechali typický volant.** Zaujímavé je tiež využitie výduchov z Mercedesu či štartovanie tlačidlom. Lepšie by malo byť aj odhlučnenie kabíny a účinnejšie kúrenie.

Pocit nostalgie určite zažijete aj po zdvihnutí kapoty. Tam sa totiž nachádza **klasický atmosférický štvorvalec s objemom 1.3 litra, ktorý v minulosti používal aj model Cooper S.** Jeho výkon sa pohybuje od 66 do 74 kW (90 – 100 koní) a spolupracuje so štvorstupňovou manuálnou prevodovkou. Potešil nás aj fakt, že sa konštruktérom podarilo udržať nízku hmotnosť na úrovni 700 kilogramov.

Tou horšou správou je určite cena. Nové technológie, ručná práca a malá produkcia navýšila cenu až na 60 000 eur. Aj napriek tomu si myslíme, že tak štýlové autíčko nebude mať problém s nachádzaním nových majiteľov, pre ktorých bude Mini Remastered krásnou spomienkou na staré časy.

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.