Spúšťame dlhodobý test Hondy ZR-V Full Hybrid. Už teraz zaujala celú redakciu

Krásna, praktická a s fantastickým dojazdom 1000 kilometrov. Nová Honda ZR-V nás oslovila okamžite, ako sme ju prebrali na dlhodobý test.

V nasledujúcich mesiacoch sa s čitateľmi podelíme o naše poznatky, skúsenosti a reálne testy spotreby.
Hondu ZR-V testujeme pre denník AUTOVINY aj mesačník auto motor a šport
Vydané  Text: 

Na prelome rokov 2023 a 2024 sme do samostatného redakčného testu pre denník Autoviny.sk a následne do dlhodobého testu pre mesačník auto motor a šport (predplatné a info o novom čísle nájdete tu) prebrali úplne novú Hondu ZR-V e:HEV v krásnom bielom perleťovom laku, aby sme praxou overili schopnosti tohto crossovera.

Po prvých stovkách kilometrov a preprave vianočných darčekov pre širokú rodinu hodnotíme model ZR-V ako jedno z tých praktickejších vozidiel dneška.

Má ideálnu vonkajšiu veľkosť (4568×1840×1620 mm), pritom si zachováva obratnosť ako stvorenú do mesta, na diaľnici jazdí nadmieru príjemne a vnútorný priestor by sme pokojne tipovali na o jeden stupeň vyššiu triedu. Možno nemá toľko luxusných vychytávok, ale kvalita vypracovanie a materiálové vyhotovenie sú na znamenitej úrovni.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

O pohon predných kolies sa stará kombinácia benzín plus elektrina. Honda nazýva svoj hybrid e:HEV aj Full Hybrid, nejde však o plug-in hybrid. Trakčný akumulátor sa nabíja iba samočinne počas jazdy a spomaľovania a napája elektrický pohon, ktorý dokáže alternovať spaľovací motor nielen pri rozbiehaní, ale aj pri jazde bez väčšej záťaže. Vtedy sa na prístrojovom paneli rozsvieti zelený indikátor „EV“.

Hondu ZR-V na Slovensku kúpite v troch stupňoch výbavy: Elegance od 39 990 eur, Sport od 41 790 eur a Advance od 43 990 eur.

Tieto pomerne malé cenové rozostupy motivujú zákazníka ku kúpe najvyššej verzie, ktorá obsahuje aj panoramatické strešné okno, prémiový audiosystém Bose, kompletné LED osvetlenie, multimediálne rozhranie Honda Connect s 9″ dotykovou obrazovkou s navigáciou, head-up displej či pokročilý systém podpory riadenia Honda Sensing.

Zverejňujeme zopár fotografií z jednej z kolekcií.

HONDA ZR-V e:HEV má vo výbave Advance Full LED svetlomety, tie predné s adaptívnou funkciou. Výkon diaľkových svetiel prekvapuje intenzitou aj dosahom.

HONDU ZR-V e:HEV poháňa benzínový motor s objemom 1993 cm3 a sekundárny elektrický motor

HONDA ZR-V e:HEV: Stabilný postoj na rázvore 2657 mm, prednom rozchode kolies 1595 a zadnom 1615 mm. Svetlá výška je až 18 cm.

HONDA ZR-V e:HEV: Veľkorysý priestor na zadných sedadlách dopĺňajú funkcie vlastnej ventilácie klimatizácie, vyhrievania a skromnejšie odkladacie priestory.

HONDA ZR-V e:HEV: Pracovný priestor vodiča s koženým vyhrievaným volantom, solídnymi mechanickými ovládačmi a početnými odkladacími priestormi.

HONDA ZR-V e:HEV: Všimnite si matnú povrchovú úpravu displejov. Vďaka nej sa na dotykovej ploche nedržia odtlačky prstov a príjemne rozptyľuje slnečné svetlo.

HONDA ZR-V e:HEV: Bezpečné mechanické ovládače klimatizácie majú jednu pridanú hodnotu, je ňou perfektná odozva. Výduchy ventilácie sú elegantne zapracované do dizajnu palubnej dosky a dôsledne nastaviteľné. Pod panelom klimatizácie je mobil na bezdrôtovej nabíjačke.

Prehľadný prístrojový panel s personalizovateľným zobrazením. Vodič má pred sebou aj farebný head-up displej premietaný na čelné sklo.

 





Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.