TEST Samsung Galaxy S23 Ultra: Evolučná trefa do čierneho z neho urobila pravdepodobne najlepší smartfón roka.

Najlepší z najlepších? Možno aj tak by sa dal opísať úplne nový Samsung Galaxy S23 Ultra. Výrobca totiž stavil na evolučné zmeny, ktoré zacielil na tie najpotrebnejšie miesta. Výsledok tak skutočne stojí za to!

Vydané  Text: 

Aj keď z pohľadu kalendáru nám ešte len pred pár dňami oficiálne skončil prvý štvrťrok roka 2023, najlepší smartfón roka je už prakticky jasný. Samsung totiž svoju najnovšiu vlajkovú loď, Galaxy S23 Ultra, zobral na evolučnú cestu do svojich laboratórií a výsledok je viac než len potešujúci. Opäť sa totiž ukázalo, že lepšie je menšie množstvo dokonalých zmien, ako veľké množstvo nedokončených vylepšení.

### To najlepšie v jednom balení

**Samsung Galaxy S22 Ultra bol už v minulom roku viacerými renomovanými agentúrami vyhlásený za najlepší smartfón roka**. Problém bol ale v tom, že zatiaľ čo svetové trhy na čele s USA mali k dispozícii ten najlepší hardvér, aký sa v tom čase dal ponúknuť, Európa čiastočne ťahala za kratší koniec. Tento rok je to ale úplne inak. Samsung stavil všetko na najmodernejší procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. No dobre, možno by som klamal, že ide o rovnaký čipset aký sa nachádza v zariadeniach iných výrobcov. Juhokórejská spoločnosť sa totiž dohodla s popredným výrobcom procesorov na miernom vylepšení Snapdragonu, ktorý je použitý v línii Galaxy S23.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Konkrétny SoC teda dostal názov **Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy**. Výkonovo ide o obrovský skok oproti minulému roku. Rovnaké tvrdenia sa ale netýkajú len procesoru, ale aj iných kľúčových komponentov v telefóne. Najnovší 5G modem, najnovšia konektivita, extrémne rýchle úložisko typu UFS 4.0, najlepší displej na svete či dokonca **unikátny snímač hlavného fotoaparátu s rozlíšením 200 MPX alebo už dnes legendárny 100-násobný zoom**.

TEST Samsung Galaxy Z Fold4: Smartfón? Tablet? Oboje!

V ďalšom technologickom teste sa pozrieme na druhý zo skladacích telefónov od Samsungu. Po kompaktnom Galaxy Z Flip4 sa mi do rúk dostal jeho väčší braček, Galaxy Z Fold4. Aký bol a čím ma zaujal a potešil?

### Rovnaké balenie

Inzercia

Inzercia

Inzercia

To všetko sa pritom zmestilo do rovnakého balenia, ktoré Samsung ukázal už pred rokom. Pozor! Nehovorím to ako výčitku, ale skôr ako pochvalu. Osobne sa mi totiž dizajn telefónu extrémne páči. Samozrejme, vzhľadom na jeho hmotnosť, rozmery a fakt, že má pravouhlé ostré hrany, treba rátať s miernym rezaním do dlane počas používania. Aj tak si ale myslím, že aktuálne ide o najkrajší telefón, ktorý bol v roku 2023 predstavený. A tento titul mu nepochybne zostane ešte minimálne 5 mesiacov. Čo viac k telefónu dodať? Všetko podstatné je povedané v našej video recenzii nižšie.


Recenzia Samsung Galaxy Z Flip 4: Moderné véčko je extrémne zaujímavým telefónom. Dostane takmer každého

Vyskúšali sme si jeden z najzaujímavejších skladacích telefónov na trhu. Samsung Galaxy Z Flip 4 je skutočným unikátom a definuje svoju vlastnú kategóriu.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Zdroje:  AUTOVINY.SK




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »