Keď to už ovládate / Test Honda CB650R

Keby ste sa chceli poriadne naučiť jazdiť na motocykli, aký druh stroja by ste si vybrali a akej značky? My sme sa pozreli, ako by si s touto úlohou poradili naháče od Hondy
Vydané  Text: 
Názory na to, čo je to poriadny motocykel, sa rôznia. Niekomu ide o objem, výkon, no pokiaľ si všimnete krásne učesané štyri výfukové potrubia pod motorom, poviete si, že jedným zo znakov sú aj 4 valce. A tie pracujú nádherne jemne a hladko. Oproti odhodlanosti jedného valca a nasrdenosti dvoch, je to úplne iná melódia. Síce hladká, no z prejavu je jasné, že tu sa skrýva sila. Vďaka krátkej koncovke výfukového potrubia si ju naplno užíva aj jazdec. Aj keď stále si môžete Hondu CB650R objednať vo verzii A2 priškrtenej na 35 kW, nevidíme dôvod, aby ste to robili. Zvlášť, ak ste už absolvovali niektorú z menších kubatúr. V tomto prípade je už najvyšší čas užívať si výkon naplno. Rovnako ako v prípade menších strojov tu máte k dispozícii aj spojku, ktorá pri ostrom podraďovaní zabezpečí, že sa vám nepodkĺzne zadné koleso a práve v tomto prípade má asi najväčšie opodstatnenie. Prednej vidlici bez možnosti nastavenia, no i tak s veľmi dobrým vedením kolesa, tu sekunduje zadný tlmič s 10-stupňovým nastavením predpätia. Celkovo sa motocykel vyznačuje vysokou tuhosťou, k čomu okrem rámu prispieva aj motor. Po prvých ostrejšie prejdených zákrutách veľmi rýchlo zistíte, že na rozdiel od menších súrodencov je toto plnohodnotný stroj, ktorý pokojne môže byť aj posledným schodíkom vášho motocyklového vývoja. S menšími modelmi ho spája veľmi dobrá ovládateľnosť, aj keď už musíte dokázať niečo viac – o čosi viac zatlačiť, viac pracovať s telom, viac sa nakloniť. Neberte to ako strašenie. Len ako fakt, že hmotnosť motocykla už prekročila 200 kg.

Tento obsah je vyhradený
pre predplatiteľov časopisu auto motor a šport

Prihláste sa do svojho účtu
alebo si objednajte online predplatné hneď teraz.

Ak ste sa už prihlásili, celý článok nájdete v elektronickej verzii časopisu auto motor a šport č. 11/2022, strana č. 111.








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.