Výber z aktuálneho čísla: TEST Mercedes-Benz S400 D

Kolegovia otestovali limuzínu od Mercedesu, ktorá je právom považovaná za zhmotnenú automobilovú dokonalosť. Je to pravda alebo iba všeobecný názor, ktorý sa nepatrí ohrozovať?
Vydané  Text: 

„Preberanie testovacích vozidiel je niekedy hotový rituál. Najmä ak ide o autá, ktorých hodnota vysoko prekračuje priemerný plat na Slovensku. Tak to bolo aj v prípade Mercedesu triedy S,“ začína autor test legendárnej limuzíny. Celý test vyšiel v magazíne Auto Motor a Šport, vydanie 1/2018.

Okrem nového naftového motora sme dostali rýchle školenie o zábavnom systéme na zadných sedadlách a o tom, že ho môžete ovládať napríklad aj cez vlastný mobil. A keby len to! Mobilom dokonca zaparkujete auto aj do úzkej medzery. To, že vy zatiaľ stojíte vonku, je úplne samozrejmé.
Pokiaľ parkujete pred domom Mercedes triedy S, hneď vzbudíte pozornosť. Je pravdou, že aktuálna verzia už zďaleka nie je taká mohutná a ozrutná ako dávna verzia Mamut, na ktorú niektorí priaznivci nedajú dopustiť.
Napriek všetkým vymoženostiam pri autách ešte stále posudzujeme aj ich jazdné vlastnosti. A tie pri Mercedese triedy S nemôžu byť iné než pohodlné. Nový radový, ešte raz, radový naftový 3-litrový 6-valcový motor sa technikom podarilo utlmiť tak, až ich podozrievame, že súčasťou ich tímu bol sám diabol. Iba ten mohol pridať k hmotnosti a výkonu spotrebu, s ktorou podleziete hranicu 8 l/100 km.




Okolo áut a motoriek sa pohybujem odmalička, aj keď sme nikdy v rodine nemali Škodu 105/120. Za jeden z najväčších výkonov považujem generálku Žiguláka, ktorou sme s kamarátmi zložili praktickú maturitu na dopravnej priemyslovke. Na autách ma zaujímajú technické riešenia a inovácie, preto mi je ľúto, že v ostatnej dobe sa dozvedáme viac o konektivite a o mobilnom internete v autách než o novinkách v motoroch, nápravách a prevodovkách. Podľa mňa by auto malo mať charakter a aspoň trochu komunikovať s vodičom. Na autonómne jazdenie sa zatiaľ pozerám skepticky, aj keď časom môže byť riešením najmä v mestách. Baví ma cestovanie, komunikácia s ľuďmi a rozširovanie obzorov.




Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!