Majitelia škodoviek sa majú v zime najlepšie! Toto je dôvod:

Zimné obdobie má svoje čaro. Keď sneží, vy sedíte pri krbe s pohárom teplého čaju a v televízii púšťajú niečo mimoriadne nostalgické. Každá minca však má dve strany, pričom tú odvrátenú poznajú najmä motoristi. **Ranný pohľad na zamrznuté auto dokáže pokaziť celý začiatok dňa. Obzvlášť pri zistení, že vám v aute chýba škrabka, metlička či teplé rukavice.**… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Zimné obdobie má svoje čaro. Keď sneží, vy sedíte pri krbe s pohárom teplého čaju a v televízii púšťajú niečo mimoriadne nostalgické. Každá minca však má dve strany, pričom tú odvrátenú poznajú najmä motoristi. **Ranný pohľad na zamrznuté auto dokáže pokaziť celý začiatok dňa. Obzvlášť pri zistení, že vám v aute chýba škrabka, metlička či teplé rukavice.** Ruku na srdce, ktorý vodič túto zimu ešte nevyťahoval z peňaženky nepotrebné klubové kartičky namiesto škrabky? Pri rannom rozhliadnutí sa po parkovisku by sme mohli tipovať, že tento moment už zažili azda všetci. Teraz si predstavte, že po namáhavom odstraňovaní ľadu s omrznutými rukami sadáte za volant a palubný počítač vám oznámi nedostatok nemrznúcej kvapaliny v ostrekovačoch. A keď nejaký zvyšok v kufri nebodaj nájdete, porozlievate ju po celom motorovom priestore ešte skôr, než sa konečne trafíte do hrdla.
Niektoré automobilky našťastie vedia, že vodič je tvor lenivý a snažia sa nám v týchto situáciách pomôcť. **Príkladom môže byť aj škodovka, ktorá sa stala verejne známa svojimi Simply Clever riešeniami.** Áno, presne tie riešenia, v médiách dookola omieľané, no v praxi veľmi nápomocné.

ŠKRABKA

K najznámejším pomocníkom zo série Simply Clever nepochybne patrí škrabka na ľad ukrytá vo viečku palivovej nádrže. **Je kompaktná, má svoje miesto a vďaka výraznej zelenej farbe ju nájdete takmer kdekoľvek.** A keďže je prístupná zvonku, nemusíte ju zdĺhavo hľadať niekde v interiéri.

LIEVIK

Škoda Scala priniesla revolučný lievik do nádržky na kvapalinu pre ostrekovače. **Ten je vyrobený z mäkkej gumy a po otvorení sa vrchnák sám vytvaruje do pomocného lievika,** vďaka ktorému nalejete tekutinu presne tam, kam by ste mali.

DÁŽDNIK

Najprv Rolls-Royce, potom Superb a teraz Scala či nová Octavia. **Vo vodičových dverách nájdete otvor pre malý dáždnik.** Premenlivé počasie môže zastihnúť naozaj každého a vždy je dobré mať so sebou niečo, čo vás ochráni pred nepriaznivým dažďom. Chválime tiež výber miesta vo dverách, vďaka čomu bude táto užitočná vec stále poruke.

METLIČKA

Na Slovensku už stále menej využiteľná, ale naďalej praktická. Aj taká môže byť metlička, ktorú model Octavia tentokrát ukrýva vo dverách spolujazdca. **Jej rukoväť má príjemný mäkčený povrch,** ktorý ochráni holé ruky pred mrazom. Samotný vlas metličky je natoľko jemný a dlhý, že efektívne zotrie všetok sneh z povrchu auta.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »