VIDEO: Emotívna kampaň vás presvedčí, že mobil za volant nepatrí!

#nepozornostzabiji je kampaňou našich západných bratov, ktorá vás dojme k slzám. Po emotívnom videu si do budúcna rozmyslíte, či zoberiete mobil za volant…
Vydané  Text: 

Na jednej strane dobrý pomocník, na strane druhej nástroj, **ktorý odvádza našu pozornosť od sledovania situácie na cestnej premávke.** Ako uviedol Tomáš Neřold, vedúci oddelenia bezpečnosti na Ministerstve dopravy ČR: ***“Snaha byť neustále online a kontrolovať nové správy je stále rozšírenejším návykom.“*** Ako ďalej uviedol, ***“podľa štatistík je ale nepozornosť najčastejším faktorom, ktorý prispieva k vzniku nehody.“*** Len pre informáciu, **za vyše 40% nehôd môže práve nepozornosť šoférov.**

VIDEÁ:

Kampaň poukazuje na deti, ktorým sa už rodičia domov nevrátili. Slogan znie: ***“Budete jim chybět“.*** Podobné kampane vznikli už aj v zahraničí. Napríklad vo Veľkej Británii znel slogan: ***“Smart phone, stupid driver“,*** múdry telefón, hlúpy vodič…
Nepozornosť za volantom podľa štatistík môže až za 40% nehôd.
**Boj** vo veľkom **proti nepozorným vodičom čoskoro spustí aj Polícia SR.** Do technologickej výbavy pribudne takmer **400 nových fotoďalekohľadov.** Tie dokážu rozpoznať detail z vnútra vozidla na kilometrovú vzdialenosť. **Pokuty plánuje rezort vnútra zdvojnásobiť.** ***“Zvyšujeme sankciu za telefonovanie v blokovom konaní z 50 na 100 a v správnom konaní zo 100 na 200 eur,“*** uviedol riaditeľ odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru Ľuboš Rumanovský. Česi jednoducho patria k majstrom v reklamách, ktoré ľuďom na cestách otvárajú oči. Už v minulosti sa v rámci TV spotov a billboardov objavovali drsné zábery so sloganom „Nemyslíš, zaplatíš…“








Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.