Škoda poodhaľuje svoj úplne nový model. Elroq má osloviť masy!

Škoda Elroq sa ukazuje na prvých skicách. Jej silueta prezrádza viaceré zaujímavé detaily.

Pôjde o prvý model postavený v duchu dizajnového jazyku Modern Solid.
Predstavenie je plánované na jeseň tohto roku.
Vydané  Text: 

Len nedávno sme vám priniesli materiál, v ktorom sme sa pozreli na prvé špionážne fotografie úplne nového auta Škoda. Neprešiel ani deň od publikovania pôvodného článku a Škoda oficiálne potvrdzuje príchod nového elektrického modelu. Škoda Elroq sa tak už o pár mesiacov stane realitou. Okrem príchodu nového modelu, tak česká automobilka začne novú éru svojho smerovania, ktoré zavŕši predstavením až šiestich nových elektrických áut.

Modern Solid v praxi

Prvá oficiálna skica nového modelu Elroq síce veľa neprezrádza, no z tlačovej správy automobilky je zrejmých hneď niekoľko vecí. Ako prvé je dôležité uviesť, že nový model bude vôbec prvým z portfólia automobilky, ktorý prinesie dizajnový jazyk Modern Solid. Prvé zmienky o novom dizajnovom smerovaní značky sme mohli vidieť už v roku 2022. Dva roky po jeho uvedení tak spoznáme aj jeho sériovú podobu prostredníctvom nového modelu.

Nová lacná Škoda Epiq: Všetky oficiálne fotografie od výrobcu!

Inzercia

Oliver Stefani, šéfdizajnér spoločnosti Škoda Auto, sa na margo poodhalenia nového modelu vyjadril: „Pre spoločnosť Škoda Auto je dizajn dôležitou súčasťou identity značky a súčasne je to aj jeden z kľúčových faktorov nášho úspechu. Neustály vývoj kľúčových dizajnových prvkov je náročná, ale zároveň vzrušujúca úloha. Z tohto dôvodu môj tím i mňa veľmi teší, že konečne môžeme predstaviť siluety prvého modelu značky Škoda, do ktorého sa už premietajú prvky nového dizajnového jazyka Modern Solid. Patrí medzi ne napríklad Tech-Deck Face a celkovo robustnejší vzhľad. Navyše je to prvé vozidlo v našom portfóliu, ktoré má na výrazne tvarovanom prelise kapoty umiestnený nápis Škoda. Niet pochýb o tom, že náš úplne nový model Elroq bude určovať nový smer a priťahovať pozornosť.

 

 

Škoda Elroq na overenej platforme MEB

Automobilka síce neuvidela žiadne bližšie detaily ohľadom pripravovaného auta, no zo siluety je jasné, že kapota ponesie úplne nové vyhotovenie loga značky. LED pás tiahnuci sa pod spodnou líniou kapoty naoko pripomína denné osvetlenie Škoda Kamiq, no Elroq má byť elektrickým náprotivkom obľúbeného modelu Karoq. Ďalším prvkom dizajnu, ktorý už poznáme je napríklad osvetlenie medzi jednotlivými lamelami tradičnej masky. To predstavil už nový Kodiaq. Novinkou má byť aj použitie tzv. Tech-Deck Face. Má ísť o novodobú reprezentáciu tradičného grilu prednej masky chladiča. Nebudú chýbať ani moderné Matrix-LED svetlomety.

V neposlednom rade je dôležité dať do pozornosti, že novinka je postavená na platforme MEB. Hovoríme o rovnakej podvozkovej stavebnici akú využívajú súčasné elektrické autá Škoda. Na bližšie informácie ku kapacitám akumulátorov či k dojazdu a výkonu si musíme ešte pár mesiacov počkať. Premiéra Škoda Elroq je totiž naplánovaná na jeseň tohto roku.

NOVÁ ŠKODA KODIAQ je tu! Pod kapotou zostáva nafta, v interiéri prevažuje udržateľnosť. Čo sa ešte zmenilo?





Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.


ODPORÚČANÉ