Nová elektrická Škoda Elroq sa ukazuje na špionážnych záberoch. Čo nám prezrádzajú?

Testovací prototyp Škoda Elroq sa podarilo zachytiť na cestách. Čo nám prezrádza jeho maskovaný dizajn?

Novinka by mala byť hierarchycky zasadená pod model Enyaq.
Rozmerovo sa Elroq priblíži súčasnému Karoqu.
Vydané  Text: 

Česká Škoda v najbližších mesiacoch až rokoch uvedie na trh hneď niekoľko nových kompletne elektrických modelov. Novinky, ktoré v portfóliu značky doplnia Enyaq a Enyaq Coupé, by mali ponúknuť elektromobilitu väčšiemu spektru zákazníkov. Že sa skutočne blíži predstavenie druhého svojbytného elektrického modelu z Mladej Boleslavi (pravdepodobne Škoda Elroq) potvrdzujú aj nasledujúce zábery, ktoré sa podarilo zachytiť reportérom magazínu Auto Express.

Kompletne maskovaný prototyp

Na fotografiách je totiž zachytený kompletne maskovaný prototyp, ktorým by mal byť elektrické ekvivalent k obľúbenému SUV Karoq. Už dlhšiu dobu sa v kuloároch špekuluje o tom, že elektrická novinka ponesie názov Elroq. Samotný názov napokon pred časom potvrdila aj automobilka. Škoda pritom dizajnové monolity nadchádzajúcich elektrických áut zverejnila už dávnejšie. Na základe toho môžeme usúdiť, že sa jedná skutočne o auto, ktoré bude zasadené pod súčasnou Škodou Enyaq.

Fotografie síce veľa o dizajne auta neprezrádzajú, no napriek tomu je z nich čo-to čitateľné. Reč je napríklad o pomerne úzkej maske predného nárazníka, ktorá sa podobá práve na tú zo spomínanej štúdie. Zmenou je však umiestnenie predných svetlometov, ktoré vytvárajú klaster pomerne nízko nad povrchom vozovky. Je však možné, že toto uloženie sa v budúcnosti zmení, nakoľko maskovanie viditeľne prekrýva aj LED pás tiahnuci sa vo vrchnej časti nárazníku. Rovnako tak je však možné, že maskovaný prototyp nadviaže na tradičné zdvojenie predných svetlometov, ktoré môžeme vidieť na ostatných spaľovacích SUV modeloch.

Inzercia

Advertisement

Škoda Elroq na platforme MEB

Aj keď je pravdou, že pôvodný koncept Elroq nemal ani spätné zrkadlá a ani kľučky dverí, bolo takmer isté, že Škoda do sériovej podoby tieto prvky implementuje. Preto bočná línia auta nie je veľkým prekvapením. Testovací prototyp je postavený na mohutných, pravdepodobne 20 alebo až 21-palcových diskoch kolies. Platforma MEB, ktorú bude Elroq využívať je pritom navrhnutá tak, aby elektrické autá mohli využívať aj takto veľké kolesá.

No a napokon pohľad na zadné partie vozidla odkrýva napríklad pomerne tradičný dizajn svetiel. Ten je až nápadne podobný tomu, ktorý vidíme pri Škoda Enyaq. Je teda možné, že do budúcna nastanú zmeny aj v tomto smere. Zaujme aj podstatne kratší zadný previs ako je to v prípade väčšej elektrickej Škodovky. Ten v podstate opticky odpovedá tomu, ktorý bol načrtnutý dizajnovým monolitom. Bližšie informácie o novom elektrickom aute Škoda Elroq zatiaľ známe nie sú.

Nová lacná Škoda Epiq: Všetky oficiálne fotografie od výrobcu!

Inzercia

Inzercia





Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.


ODPORÚČANÉ



Inzercia

Advertisement