Nový model

Audi TT ohlasuje návrat! Veľké zmeny ale nepotešia všetkých

Populárny model Audi TT by mal po ukončení výroby verzie so spaľovacím motorom prísť opäť na trh.

Populárny automobil hlási návrat, ale v elektrickej verzii. Tak rýchlo sa ho ale nedočkáme.
Vydané  Text: 

Audi TT patrí k najikonickejším vozidlám, ktoré sme na našich cestách mohli vidieť. Niektorí z nás si pamätáme, ako sme si práve prvú verziu vozidla mohli vybrať v hrách na PlayStation 1, ako napríklad Gran Turismo 3. V minulom roku však jeho výroba skončila a fanúšikom tak ostali len oči pre plač. Teraz vieme, že v pláne je nové Audi TT.

Budúcnosť modelu TT je už len elektrická

Aj keď sa to mnohým nebude páčiť, niektoré modely už neuvidíme v budúcnosti so spaľovacím motorom. To je prípad aj tohto modelu, no na šťastie sme sa s ním nerozlúčili nadobro. Zo slov Daniela Schustera, hovorcu Audi, sme sa dozvedeli o ďalšom pokračovaní ikonického vozidla.

Nemôžeme ho očakávať tak skoro. Hovorca prezradil, že príchod plne elektrického Audi TT môžeme očakávať tak v rozmedzí od 5 do 10 rokov (2029-2034). To by sedelo s časovým horizontom, kedy od roku 2035 chce Európska únia ukončiť predaje vozidiel so spaľovacím motorom. V jeho vyjadrení spomenul aj dôležitosť odlišovania modelov s označením RS od tých štandardných.

Inzercia

Advertisement
Audi RS e-tron GT

Audi RS e-tron GT

Podľa neho je trieda RS veľmi špecifická a zapadá do nej len pár vybraných vozidiel. Elektromobil s označením TT musí zapadnúť do ponúkaného portfólia v danom období tak, aby spoločnosť neprišla o zákazníkov. Ak sme sa zo slov vedenia spoločnosti niečo dozvedeli, tak to, že Audi TT nedostane falošné ozvučenie päťvalcového motora, ako to robia iné značky.

Audi podľa všetkého testovalo viacero zvukových variantov pre elektrický motor, no zhodli sa, že tiché auto je teraz v móde. Či ponesie označenie RS zatiaľ nešpecifikovali, no ak áno, rozhodne sa máme na čo tešiť. Spoločnosť už označila svoj zatiaľ najvýkonnejší elektromobil Audi e-tron GT prívlastkom RS, a preto očakávame, že v blízkej dobe sa dočkáme aj jeho nástupcu.

Inzercia


Zdroje:  https://electrek.co/2024/02/29/audi-developing-sporty-electric-tt/





ODPORÚČANÉ



Inzercia

Advertisement